996 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
Kako saznati tko sve linka na Vaš web site i gdje i otkuda linka?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Vedran Perčić od Vedran Perčić [Aktivan] (475 bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Jedan od načina za provjeru Backlinkova, koji je free ali trebate podnijeti (submit) sitemapu u Search konzoli, jest:

  • SEARCH CONSOLE -> Search Traffic -> Links To Your Site

Neki drugi alati koji su također free ili djelomično free:

Backlinkove je uvijek dobro pratiti jer ne želimo da naš web bude povezan s nekim sumnjivim stranicama koje Google penalizira kako ne bi ispalo da radimo loš "Black Hat" SEO.
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)
Najbolji odgovor je SEARCH CONSOLE!
+3 glasa
Mirko Vedri od Mirko Vedri [Aktivan] (114 bodova)

Na internetu postoje brojni online besplatni alati pomoću kojih je moguće provjeriti linkove na neku web stranicu. Ja ih koristim nekoliko, a po meni jedan od njih je primjerice smallseotools.com. Koristim ga dosta često pogotovo kada mi je potrebna neka brzinska analiza. Dosta je jednostavan za korištenje te dosta brz. Naravno, ima i drugih opcija koje se plaćaju, a sve ovisi koliko detaljno želiš vidjeti linkove i što točno s time želiš postići. Nadam se da sam pomogao. Pozdrav.

–2 glasa
Ivana Kršić od Ivana Kršić [Proaktivan] (663 bodova)

Kako bi ste znali tko sve linka i odkuda linka na Vaš Web site potrebno je koristiti razne analitičke alate. Zapravo se 2000.godine došlo do spoznaje da je analiza web stranice nužna kako bi se poslovanje kontinuirano mogla unaprijeđivati. Naglasak se stavlja na pregled potreba i ponašanja korisnika. Neki od alata koje možete koristiti su googlovi alati koji su zapravo sveobuhvatni, jednostavni za instaliranje, te prema koracima imate svako objašnjenje. Preporučujem korištenje više od jednog web analitičkog alata kako bi ste uvidjeli odstupanja u točnosti podataka. Isto tako kroz te alate možete dobiti uvid tko su vaši korisnice, koje trendove oni prate, odakle korisnici dolaze i što konkretno rade na web stranici. Također možete doći do spoznaje koje ključne riječi Vam donose najbolje rezultate i slične podatke. U suradnji sa developerom (ukoliko to niste sami) možete postaviti razne "prekidače"-tagove. Tagovi će vam pomoći da specifičnije mjerite željeno. Oni Vam također omogućavaju da saznate koji je vaš korisnik došao s koje platforme,kako se ponašao na vašoj stranici te da li je ispunio vaš cilj kampanje.

–2 glasa
Kristina Kozić od Kristina Kozić [Aktivan] (342 bodova)

Najbolji alat za analizu populacije koja linka na naš web site je definitivno Google Analytics, odnosno opcija 'Audience' i podalati: demographics, interests, geo, behavior, technology i mobile koji nam omogućaju detaljan pregled korisnika prema općim demografskim obilježjima (dob, spol), interesima, geografskom području te uvid u uređaje i preglednike kojim se koriste prilikom posjećivanja stranice. Putem opcije 'Acquistion' možemo saznati otkuda promet dolazi: direktno upisivanjem u tražilicu, putem društvenih mreža, posredno putem linkanja (primjerice putem whatsappa ili vibera) ili sl.

Slična pitanja

1 odgovor 359 pregleda
2 odgovora 564 pregleda
1 odgovor 203 pregleda
1 odgovor 458 pregleda
3 odgovora 578 pregleda
Antonio Frkarević 03.03.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Antonio Frkarević [Proaktivan] (601 bodova)
1 odgovor 177 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...