Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od
promjena rubrike od Znatko

Kakav je rast poslovanja tvrtke Span u prvoj polovici 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

SPANU U PRVOJ POLOVICI GODINE NETO DOBIT PORASLA ZA 230 POSTO I IZNOSI 24,5 MILIJUNA KUNA

EBITDA SPAN GRUPE prije jednokratnih stavki iznosi 35,7 milijuna kuna, što je rast od 101 posto U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE PROŠLE GODINE. OSTVARENI UKUPNI PRIHODI OD 406,9 MILIJUNA KUNA

Span je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2022. godine. Razdoblje je obilježeno dobrim financijskim pokazateljima koji potvrđuju nastavak rasta poslovanja i profitabilnosti.

Poslovni prihodi u prvoj polovici godine iznosili su 406,9 milijuna kuna, što je porast od 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najznačajniji rast prihoda, 67 posto, ostvaren je u segmentu Infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Security, što je u skladu sa strategijom rasta Grupe i rezultat je povećanja broja projekata s novim i postojećim klijentima.

Rast prihoda u segmentima IT usluga s visokom dodanom vrijednošću nadoknadio je pad prihoda u segmentu Upravljanja softverskom imovinom i licenciranja koji je rezultat situacije na ukrajinskom tržištu. Dodatno, zbog rata u Ukrajini, Microsoft je u periodu od 1. 4. do 31. 12. 2022. omogućio Spanovim korisnicima korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade. Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima za prvu polovicu 2022. iznosi 74 posto, pri čemu najznačajniji rast bilježi tržište SAD-a kao rezultat velikih infrastrukturnih projekata kod korisnika na tom tržištu.

U prvoj polovici 2022. godine EBITDA Span Grupe prije jednokratnih stavki narasla je za 101 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2021. i iznosi 35,7 milijuna kuna. EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosi 32,7 milijuna kuna što predstavlja rast od 113 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto dobit Grupe za prvih šest mjeseci 2022. godine porasla je za 230 posto te iznosi 24,5 milijuna kuna.

Iza nas je uspješnih šest mjeseci obilježenih snažnim rastom u svim strateškim segmentima poslovanja, s naglaskom na Cloud i Cyber security usluge na koje ostajemo usmjereni i u razdoblju pred nama, dodatno osnaženi još većim brojem IT stručnjaka. Posebno smo ponosni što je Span proglašen Microsoft partnerom godine za 2022. u Ukrajini i to upravo u ovim teškim ratnim vremenima,“ poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.

U prvoj polovici godine Span je objavio i svoj prvi Izvještaj o održivosti za 2021. godinu u kojem su prema međunarodnim GRI standardima sabrani svi doprinosi koje Span već godinama postiže u području održivog razvoja, želeći izgraditi digitalni put u održivu budućnost.

S dvije novostečene Microsoft napredne specijalizacije, Microsoft Windows Virtual Desktop i Modernize Endpoints, Span je dosegao brojku od čak 11, što ga svrstava među rijetke Microsoft partnere u svijetu s tolikim brojem visoko specijaliziranih kompetencija. Span posjeduje 17 Microsoftovih kompetencija, od kojih su sve zlatne i predstavljaju ključni preduvjet za stjecanje Microsoft naprednih specijalizacija.

Skraćeni prikaz financijskih rezultata Spana u prvom polugodištu 2022. pogledajte i u video formatu:

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...