Zdravko Lozancic u rubrici Odnosi i veze od Zdravko Lozancic
Dali brak iz interesa može biti dobar brak i kako vi gledate na takve brakove? Poznajem nekoliko parova koji su ušli u brak zbog novaca kako bi nasljedili mirovinu nakon muževe smrti. Jedina stvar što se je ta starost odužila preko osam godina ali eto žena ipak dočekala bolju mirovinu.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+18 glasa
Katarina Zovko od Katarina Zovko
Smatram kako se uspješnost niti jednog braka ne može garantirati, pa tako ni braka iz interesa. Oni se najčešće sklapaju zbog koristi, bilo financijske ili stjecanja određenih prava poput državljanstva i slično. Ono što smatram važnim za uspješnost takvog braka je jasno i pravovremeno dogovaranje partnera oko tema koje su im važne kako bi se kasnije u braku izbjegle mogući sukobi i nesporazumi zbog različitih očekivanja partnera, praktički to mogu nazvati određivanjem nekakvih pravila braka.

Svakako da postoje brakovi iz interesa koji su zasigurno uspješni, ali treba biti svjestan da u takvim brakovima često nema ljubavnih osjećaja među partnerima tako da i o osobama ovisi koliko im je to važno u braku ili nije. Svjedoci smo da se često ovakvi brakovi znaju romantizirati kroz filmove, serije, romane i slično te se često prikazuje kako osobe koje uđu u brak iz interesa počnu razvijati osjećaje jedno prema drugome čime se njihov brak pretvara sve više u stvarni. Ipak, smatram kako takvi brakovi mogu imati i dosta svojih negativnih strana, tako taj brak može biti i prepreka ukoliko jedan od partnera pronađe osobu prema kojoj gaji iskrene osjećaje i slično. Za nekog je taj brak raj, a za nekog pakao - vjerojatno kao i svaki drugi brak. Pitanje je samo što je nama doista važno i i je li stupanje u brak bez ljubavi samo da bismo stekli određenu korist vrijedno toga.
+10 glasa
Mirko Mustafa od Mirko Mustafa

Sasvim obican brak kojeg podrzavam jer je to sasvim normalno skoro u svakom braku, pa svi znamo da se samo od ljubavi nemoze zivjeti. Evo jedan dobar film pod nazivom Ljubičasta srca 2022 u kojem je sklopljen brak iz interesa pa nakon ovog filma mozete donositi neka svoja misljenja.

Možda će netko jednog dana snimiti film u kojem na brzinu dogovoren brak iz interesa između dvoje virtualnih stranaca ne preraste u stvarnu ljubav, već napetije kulminira uzajamnom zajedljivošću i katarzičnim razvodom. Do tada, oni koji su tome skloni mogu lutati nad kapljivim, glupim fantazijama poput "Purple Hearts", romanse koja privlači suprotnosti koja se - manje-više pozadina rata u Iraku i neke trenutne teme o socijalnoj pravdi - mogla napraviti bilo kada u zadnjih 70-ak godina. Uglavnom vozilo za Disneyjevu pjevačicu-glumicu Sofiju Carson, kao nezavisnu latino kantautoricu koja se udaje za konzervativnog marinca zbog povlastica od osiguranja, samo da bi ih vojna tragedija zbližila, ovaj sjajni, ali sumorni Netflixov original prvenstveno je vani služiti legijama obožavatelja svoje glavne dame, od kojih su neki možda dovoljno mladi da sve to još nisu vidjeli.

Takoder bi valjalo procitati i knjigu "Brak iz interesa"  - Jane Feather - sazetak u nastavku:

Chastity sluša kako doktor Douglas Farell navodi do bola neromantične osobine svoje potencijalne žene, mora biti bogata i imati visok položaj u društvu. Instiktivno bi htjela uskratiti uslugu tom visokom,mišićavom i tamnookom liječniku, ali ne smije odbiti klijenta koji plaća. No liječnik skriva jednu tajnu, spreman jer žrtvovati momački život radi svoje istinske strasti,liječenja najsiromašnijih stanovnika Londona. Naravno, za ostvarenje tog plana potreban mu je kapital i zato je uvjeren da mu treba bogata žena s dobrim društvenim vezama.Chastity niti ne sluti da bi joj zgodan liječnik mogao ukrasti srce kad otkrije tu njegovu nesebičnu osobinu.A ako Douglas ikad podigne veo koji prekriva lice tajanstvene žene, mogao bi otkriti svoju savršenu družicu.

Sad bi mogli i okrenuti "interes iz braka" :)

Ana Primorac od Ana Primorac
brak od interesa je bezveze.
samo mogu filmove o tome snimati.
Goran Gonar od Goran Gonar
Filmovi su odraz prošlosti nas ljudi i čovječansta. Ne treba ih zabranjivati jer mladima dođu kao povijesni dokumentarci. (y)

Slična pitanja

1 odgovor 407 👀
1 odgovor 195 👀
2 odgovora 302 👀
1 odgovor 222 👀
1 odgovor 1.0k 👀
Zdravko Lozancic 21.01.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Zdravko Lozancic
4 odgovora 3.8k 👀
3 odgovora 433 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...