3.9k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Odnosi i veze od Ivan Gačić
Koji su izazovi u ljubavnoj vezi s 10-ak godina razlike u godinama?

Na primjer, ona ima 27 godina a on 37 ili 38 godina. Ili on ima 27, a ona 38.

Jedan partner u vezi je mlađi a drugi stariji a razlika u godinama je oko 10.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Koja je idealna dobna razlika u vezi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+15 glasa
Marina Božan od Marina Božan
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Ako ljubav prevlada u bilo kojoj vezi, pa i onoj s 10-godišnjom razlikom, sve je moguće pa i prebroditi sve izazove koji se pojave. Veze s tolikom razlikom su uvijek postojale i biti će ih, makar ih dobar dio društva zna osuđivati, a dio zna biti ljubomoran. Time sam navela i prvi problem takvih veza, a to je - okolina.

Drugi problem mogu biti teme razgovora, odnosno shvaćanje života, pa tako i na kraju čemu tko stremi u životu. No, ako su te težnje dovoljno komplementarne (npr. on želi živjeti u drugom gradu, a ona studirati na fakultetu koji postoji i u tom drugom gradu) a ne previše oprečne (npr. stariji partner ne želi djecu, a mlađi želi čopor djece) - problem nestaje.

Kao treći problem bi navela količinu strpljenja jedne i druge strane s obzirom na shvaćanje. Danas ljudi sve više žele "sve, sada i odmah". S obzirom na mnoštvo različitosti između partnera s ovakvom razlikom u godinama, problem će im biti pronaći snage za smiriti živce odnosno strpljenja za razumijevanje i shvaćanje druge strane. Sigurno će jedan od partnera trebati više ili manje strpljenja nego što je imao potrebe dok nije ušao u vezu s ovom razlikom u godinama.

Također, rekla bi da problemi mogu varirati o tome u kojim godinama se nalaze oba partnera. Problemi mogu biti različiti ako je mlađi partner u 20-tima i stariji u 30-tima (par 20-30), od problema koji imaju parovi 30-40, pa redom i parovi 40-50, 50-60, itd.

Ovako kada sada pišem ovaj odgovor ... Ne vidim da ova razlika u godinama predstavlja neki veliki problem za veze. Kod nas. Ja osobno nemam ništa protiv takvih veza.

+11 glasa
IVANA AGATIĆ od IVANA AGATIĆ
Izazovi za tu dobnu razliku u vezi mogu biti različiti način odgoja jer se vremena brzo mijenjaju, različiti pogledi na budućnost, različita razmišljanja. Može se naći milijun razloga za izazove u vezama neovisno o tome koja je dobna razlika u pitanju, tako da u slučajevima kada se partneri ne slažu, ne podržavaju jedan drugoga, razilaženje u mišljenjima i načinu života nije potrebna neka velika razlika u godinama.
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...