Lovro Gorup u rubrici Odnosi i veze od
Kako održati vezu na daljinu? Koji su savjeti i preporuke za uspješnu vezu na daljinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+19 glasa
Ivana Horžić od

Za uspješnu vezu na daljinu najbitnije je povjerenje. Ukoliko osoba ne vjeruje partneru ni veza neće uspjeti. Bitno je povjerenje u partnera jer onda neće imati određene ''ljubomorne ispade'' zbog kojih se veze često raspadaju. Kontakt je uz povjerenje najbitniji. Nije bitno čuti se s osobom 24 sata dnevno jer svatko treba malo slobodnog vremena za sebe. Bitno je čuti se svakodnevno s partnerom. To može biti kada oboje stignu. Mogu to činiti kroz pisanje poruka (svatko odgovori kada stigne). Najbolje je razgovarati putem telefona. Razgovor svakome daje najviše snage i sreće. Čuti partnerov glas svakome ulijeva nadu da će i daljina proći, te da će jednom biti stalno zajedno. Važno je vidjeti se s partnerom uživo kada je to moguće. Za svaki odnos je bitno vidjeti partnera. Moći ga povremeno zagrliti i poljubiti. Naravno to je moguće kada se oboje dogovore da mogu. Iskrenost je isto tako ključna jer ukoliko osoba laže partnera on to može saznati i može doći do prekida veze. Bitno je uvijek mu govoriti sve  iskreno bez ikakvog okolišanja. 

Veza na daljinu je teža no ona ojačava vezu i čini ju čvršćom, te ako uspiju to često budu veze za cijeli život. 

+17 glasa
Iva Murat od
Najvažnije je održavati kontakt, komunicirati što je češće moguće. U današnje vrijeme na sreću imamo mnogo mogućnosti za to. WhatsApp, Viber, SMS, Skype, telefonski pozivi.. Sve to nam može poslužiti da svakodnevno budemo u kontaktu. Također dobro je da se osobe posjećuju što je češće moguće. Naravno, to će biti teže izvedivo ako žive u različitim državama jer je za to potrebno uskladiti mnoge stvari od vremena, posla, obaveza, a često je novac najveći problem. Zato je dobro štedjeti za putovanje što je više moguće. Neočekivan posjet mogao bi obradovati Vašu partnericu. Važno je biti iskren u komunikaciji. Nemojte se bojati izraziti svoje osjećaje. Recite joj da ju volite, da Vam nedostaje, da se je se poželjeli. Koliko god teško bilo, ako zaista volite tu osobu, ne odustajte.
+14 glasa
Ružica Perić od
Osobno, veza na daljinu mi je bila jako jako veliki izazov. Mnogi nisu svjesni koliko je to zapravo teško za održati i koliko povjerenja, emocija i kontakta je potrebno uložiti u takav odnos. Moj savjet je svakako da se što je više i češće moguće organizira vrijeme koje ćete provoditi "zajedno" - pod to zajedno mislim da je najbolja opcija videopoziv s obzirom da se radi o vezi na daljinu. Smislite zajedničke aktivnosti koje možete raditi preko kamere iako će vam se na prvo to možda činiti čudno i bez veze. Neke od tih aktivnosti mogu biti: kuhanje istog jela, slikanje, čitanje, gledanje filmova i serija(postoje razne stranice na kojima pomoću dijeljenja koda možete gledati film s više osoba istovremeno)...Uz to, definitivno je jako važno da vam razgovori ne upadnu u kolotečinu(to je važno i za veze na blizu, ali mislim da je to veći problem kod veza na daljinu). Izražavajte emocije, prepričavajte si kako ste proveli dan i najvažnije od svega budite iskreni koliko god to ponekad bilo teško!
+12 glasa
Sandra Vukov od
Vezu na daljinu koja je trajala 3-4 godine (dok nije postala na blizinu :D) održavali smo s veoma mnogo tolerancije jedno prema drugome. 24 satnom komunikacijom (doslovno 24 sata dopisivanja i komuniciranja) i konstantnim nalazenjem par puta tjedno a nekada i na mjesečnoj bazi. Potrebno je mnogo strpljenja i podrške koju jedno drugome treba pružati, razumjevanja i nježnosti. Iskrenost je ključna, iskreno pokazivanje osjećaja i otvorenost.

Jako je teško,iako ljudi govore da ništa nije teško kada je ljubav u pitanju i osoba kroz takvu vezu prolazi kroz mnoge faze dobre i loše. Ne treba odustajati, treba biti uporan. Na kraju se isplati.

Slična pitanja

3 odgovora 842 👀
2 odgovora 791 👀
1 odgovor 484 👀
2 odgovora 583 👀
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
4 odgovora 812 👀
1 odgovor 897 👀
1 odgovor 476 👀
Tomislav Gatara 11.02.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...