532 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Odnosi i veze od Lovro Gorup
Kako održati vezu na daljinu? Koji su savjeti i preporuke za uspješnu vezu na daljinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+17 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Za uspješnu vezu na daljinu najbitnije je povjerenje. Ukoliko osoba ne vjeruje partneru ni veza neće uspjeti. Bitno je povjerenje u partnera jer onda neće imati određene ''ljubomorne ispade'' zbog kojih se veze često raspadaju. Kontakt je uz povjerenje najbitniji. Nije bitno čuti se s osobom 24 sata dnevno jer svatko treba malo slobodnog vremena za sebe. Bitno je čuti se svakodnevno s partnerom. To može biti kada oboje stignu. Mogu to činiti kroz pisanje poruka (svatko odgovori kada stigne). Najbolje je razgovarati putem telefona. Razgovor svakome daje najviše snage i sreće. Čuti partnerov glas svakome ulijeva nadu da će i daljina proći, te da će jednom biti stalno zajedno. Važno je vidjeti se s partnerom uživo kada je to moguće. Za svaki odnos je bitno vidjeti partnera. Moći ga povremeno zagrliti i poljubiti. Naravno to je moguće kada se oboje dogovore da mogu. Iskrenost je isto tako ključna jer ukoliko osoba laže partnera on to može saznati i može doći do prekida veze. Bitno je uvijek mu govoriti sve  iskreno bez ikakvog okolišanja. 

Veza na daljinu je teža no ona ojačava vezu i čini ju čvršćom, te ako uspiju to često budu veze za cijeli život. 

+15 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Najvažnije je održavati kontakt, komunicirati što je češće moguće. U današnje vrijeme na sreću imamo mnogo mogućnosti za to. WhatsApp, Viber, SMS, Skype, telefonski pozivi.. Sve to nam može poslužiti da svakodnevno budemo u kontaktu. Također dobro je da se osobe posjećuju što je češće moguće. Naravno, to će biti teže izvedivo ako žive u različitim državama jer je za to potrebno uskladiti mnoge stvari od vremena, posla, obaveza, a često je novac najveći problem. Zato je dobro štedjeti za putovanje što je više moguće. Neočekivan posjet mogao bi obradovati Vašu partnericu. Važno je biti iskren u komunikaciji. Nemojte se bojati izraziti svoje osjećaje. Recite joj da ju volite, da Vam nedostaje, da se je se poželjeli. Koliko god teško bilo, ako zaista volite tu osobu, ne odustajte.
+12 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Osobno, veza na daljinu mi je bila jako jako veliki izazov. Mnogi nisu svjesni koliko je to zapravo teško za održati i koliko povjerenja, emocija i kontakta je potrebno uložiti u takav odnos. Moj savjet je svakako da se što je više i češće moguće organizira vrijeme koje ćete provoditi "zajedno" - pod to zajedno mislim da je najbolja opcija videopoziv s obzirom da se radi o vezi na daljinu. Smislite zajedničke aktivnosti koje možete raditi preko kamere iako će vam se na prvo to možda činiti čudno i bez veze. Neke od tih aktivnosti mogu biti: kuhanje istog jela, slikanje, čitanje, gledanje filmova i serija(postoje razne stranice na kojima pomoću dijeljenja koda možete gledati film s više osoba istovremeno)...Uz to, definitivno je jako važno da vam razgovori ne upadnu u kolotečinu(to je važno i za veze na blizu, ali mislim da je to veći problem kod veza na daljinu). Izražavajte emocije, prepričavajte si kako ste proveli dan i najvažnije od svega budite iskreni koliko god to ponekad bilo teško!
+11 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Vezu na daljinu koja je trajala 3-4 godine (dok nije postala na blizinu :D) održavali smo s veoma mnogo tolerancije jedno prema drugome. 24 satnom komunikacijom (doslovno 24 sata dopisivanja i komuniciranja) i konstantnim nalazenjem par puta tjedno a nekada i na mjesečnoj bazi. Potrebno je mnogo strpljenja i podrške koju jedno drugome treba pružati, razumjevanja i nježnosti. Iskrenost je ključna, iskreno pokazivanje osjećaja i otvorenost.

Jako je teško,iako ljudi govore da ništa nije teško kada je ljubav u pitanju i osoba kroz takvu vezu prolazi kroz mnoge faze dobre i loše. Ne treba odustajati, treba biti uporan. Na kraju se isplati.

Slična pitanja

3 odgovora
2 odgovora
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
4 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...