4.2k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Odnosi i veze od Ivan Gačić
Koji su izazovi u ljubavnoj vezi s 10-ak godina razlike u godinama?

Na primjer, ona ima 27 godina a on 37 ili 38 godina. Ili on ima 27, a ona 38.

Jedan partner u vezi je mlađi a drugi stariji a razlika u godinama je oko 10.
* povezano sa odgovorom na pitanje: Koja je idealna dobna razlika u vezi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Marina Božan od Marina Božan
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Ako ljubav prevlada u bilo kojoj vezi, pa i onoj s 10-godišnjom razlikom, sve je moguće pa i prebroditi sve izazove koji se pojave. Veze s tolikom razlikom su uvijek postojale i biti će ih, makar ih dobar dio društva zna osuđivati, a dio zna biti ljubomoran. Time sam navela i prvi problem takvih veza, a to je - okolina.

Drugi problem mogu biti teme razgovora, odnosno shvaćanje života, pa tako i na kraju čemu tko stremi u životu. No, ako su te težnje dovoljno komplementarne (npr. on želi živjeti u drugom gradu, a ona studirati na fakultetu koji postoji i u tom drugom gradu) a ne previše oprečne (npr. stariji partner ne želi djecu, a mlađi želi čopor djece) - problem nestaje.

Kao treći problem bi navela količinu strpljenja jedne i druge strane s obzirom na shvaćanje. Danas ljudi sve više žele "sve, sada i odmah". S obzirom na mnoštvo različitosti između partnera s ovakvom razlikom u godinama, problem će im biti pronaći snage za smiriti živce odnosno strpljenja za razumijevanje i shvaćanje druge strane. Sigurno će jedan od partnera trebati više ili manje strpljenja nego što je imao potrebe dok nije ušao u vezu s ovom razlikom u godinama.

Također, rekla bi da problemi mogu varirati o tome u kojim godinama se nalaze oba partnera. Problemi mogu biti različiti ako je mlađi partner u 20-tima i stariji u 30-tima (par 20-30), od problema koji imaju parovi 30-40, pa redom i parovi 40-50, 50-60, itd.

Ovako kada sada pišem ovaj odgovor ... Ne vidim da ova razlika u godinama predstavlja neki veliki problem za veze. Kod nas. Ja osobno nemam ništa protiv takvih veza.

+10 glasa
IVANA AGATIĆ od IVANA AGATIĆ
Izazovi za tu dobnu razliku u vezi mogu biti različiti način odgoja jer se vremena brzo mijenjaju, različiti pogledi na budućnost, različita razmišljanja. Može se naći milijun razloga za izazove u vezama neovisno o tome koja je dobna razlika u pitanju, tako da u slučajevima kada se partneri ne slažu, ne podržavaju jedan drugoga, razilaženje u mišljenjima i načinu života nije potrebna neka velika razlika u godinama.

Slična pitanja

2 odgovora
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
4 odgovora
Lovro Gorup 14.10.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Lovro Gorup
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...