Monika Kiris u rubrici Financije od Monika Kiris

Kakvo rješenje za kućanstva čiji su se bunari urušili u potresima 2020. godine nudi Zagrebačka županija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Rješenje za kućanstva čiji su se bunari urušili u potresima

Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala je milijun kuna za financiranje troškova priključenja na javni vodoopskrbni sustav

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv namijenjen javnim isporučiteljima vodnih usluga za financiranje troškova priključenja na postojeći javni vodoopskrbni sustav obiteljskih kuća s područja Zagrebačke županije čiji su se bunari urušili odnosno nisu više u funkciji nakon potresa koji su se dogodili 22. ožujka 2020., odnosno 28. i 29. prosinca 2020. godine. Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2024. godine, a u tekućoj 2022. godini za ovu namjenu osigurano je milijun kuna.

Pod troškovima priključenja na postojeći javni vodoopskrbni sustav smatraju se svi troškovi koji se ugovore s javnim isporučiteljem vodne usluge, a koji uključuju izvedbu priključka s građevinskim i montažnim radovima, vodomjer i sanaciju ceste, troškove na internom dijelu instalacije uključujući postavljanje šahta, odnosno vodomjernog okna te troškovi izrade nalaza ovlaštenog inženjera građevinske struke.

Financijska sredstva dodijelit će se prijavitelju koji u svojoj prijavi dokaže da je javni isporučitelj vodnih usluga za područje Zagrebačke županije, da se obiteljska kuća za koju se izvodi priključak na javni vodoopskrbni sustav nalazi na području Zagrebačke županije i da je prije potresa bila priključena na vlastiti bunar, da se priključak izvodi na postojeći javni vodoopskrbni sustav te da je vlasnik i/ili srodnik vlasnika obiteljske kuće imao u istoj prijavljeno prebivalište, odnosno boravište u vrijeme potresa.

Tekst Javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail: martina.smircic.gacina@zagrebacka-zupanija.hr i m.prce@zagrebacka-zupanija.hr.

Slična pitanja

1 odgovor 1.8k 👀
1 odgovor 202 👀
2 odgovora 957 👀
2 odgovora 351 👀
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Financije od Marija Userin
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...