Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od Monika Kiris

Kakve će biti 57. Vinkovačke jeseni 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

57. VINKOVAČKE JESENI, OD 9. DO 18. RUJNA 2022.

Da je ravnica slavonskomu čovjeku izvor ne samo nadahnuća nego i životnih blagodati, prikazat će scensko uprizorenje svečanog otvorenja nazvano „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!“, što je ujedno i tema ovogodišnjih, 57. Vinkovačkih jeseni

Vinkovačke jeseni

Svečano otvorenje donosi priču o slavonskome čovjeku, sinu širokih slavonskih ravnica, dječaku zanesenjaku koji je imao samo jednu želju – život posvetiti visokom obrazovanju i nauci kroz doprinos zemlji slavonskoj koju je volio nadasve. Tradicionalno za vrijeme Vinkovačkih jeseni će se održati Folklorne večeri na kojima će nastupiti KUD-ovi s područja naše županije i šire. Kruna 57. Vinkovačkih jeseni je svečani mimohod koji će okupiti KUD-ove s područja naše županije, Hrvatske i inozemstva.

Što se zabavnog sadržaja tiče, njega će biti pregršt. U središtu grada uz park, na prostoru preko puta Crvenog križa za vrijeme trajanja Jeseni, posjetitelji će moći uživati u vrhunskim vinima na Vinskom sokaku. No, vina, rakije, likera, prirodnih sokova, ali i iz krušne peći kruha, masti i crvene paprike, kobasica, sireva neće nedostajati. Sve to uz dokoličaranje za stolom s kariranim stoljnjacima po uzoru na nekadašnje šokačke gostionice i neizostavno, tamburaška zvučna kulisa uživo, samo je uvod u ponudu Bircuza, novog mjesta okupljanja zaljubljenika u domaću kulturu življenja koje će na nalaziti u Prolazu Crvenog križa.

Dvorište ideja je dvorište u kojemu vlada zabava i smijeh, kreativnost i učenje. Mjesto je to koje će svih deset dana trajanja naše najveće manifestacije okupljati djecu raznih uzrasta te u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci i ove jeseni, donijeti jednu bogatu i sadržajnu dječju čaroliju.

Slavonski sokak je prostor života, mjesto na kojemu će se oriti glazba i smijeh, širiti miris svježih langošica, jesti izvorna slavonska jela te razgledati i kupovati proizvodi nastali od vrijednih ruku domaćih slavonskih proizvođača.

Vinkovačke jeseni

Vinkovci su nezaobilazna destinacija za sve one željne hedonističkog užitka, kako onog zabavnog i kulturnog, tako i gastronomskog. Spoj tradicije, domaće kuhinje i dobre zabave zasigurno će biti dobitna kombinacija, a o tome će, uz Vinkovčane, moći posvjedočiti i više od 100 tisuća posjetitelja koliko ih se u gradu očekuje za vrijeme Jeseni.

Ove godine sljedeći izvođači nastupaju u glazbenom dijelu Vinkovačkih jeseni:

  • Neda Ukraden, 
  • Slavonske lole, 
  • Minea, 
  • Lidija Bačić, 
  • TS Fijaker, 
  • Bosutski bećari, 
  • Dike, 
  • Tamburaši za dušu, 
  • Najbolji Hrvatski tamburaši i 
  • Petar Grašo.

Vidimo se na 57. Vinkovačkim jesenima!

Slična pitanja

1 odgovor 830 👀
1 odgovor 173 👀
1 odgovor 288 👀
1 odgovor 263 👀
1 odgovor 311 👀
Znatko predstavlja

Popularizacija moslavačke autohtone vinske sorte

Ivanić-Grad
06. 04. 2024.

REZERVACIJA
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...