138 pregleda
Monika Kiris u rubrici Zabava od Monika Kiris (10.9k bodova)
uređen od Znatko

Što je i kada je Svjetski dan pošte?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)
prikazano od Znatko

Svjetski dan pošte

Svjetski dan pošte obilježava se svake godine 9. listopada

Događaj je proglasio Svjetski poštanski kongres 1969. godine u Tokiju radi obilježavanja godišnjice osnivanja Svjetske poštanske unije (UPU) 1874. godine. Svrha je Svjetskog dana pošte podići svijest o ulozi pošte u svakodnevnom životu ljudi i poduzeća, kao i o njezinu doprinosu globalnom društvenom i gospodarskom razvoju.

Kao rezultat toga, zemlje članice UPU-a potiču se da organiziraju vlastite nacionalne aktivnosti za proslavu događaja, uključujući sve od uvođenja ili promocije novih poštanskih proizvoda i usluga do organizacije otvorenih dana u poštanskim uredima, poštanskim centrima i poštanskim muzejima.

Tema Svjetskog dana pošte 2022. je „Pošta za planet”. Postoji mnogo elemenata svakodnevnog poslovanja koje pošte već čine održivijima kako bi osigurale zeleniji planet za buduće generacije. Bilo bi nemoguće sve te inicijative prikazati na jednom plakatu, stoga ovogodišnji umjetnički rad predstavlja pojednostavnjenu vizualnu poruku o doprinosu pošte ekološki održivoj budućnosti. Kao središnji motiv, planet Zemlja obilježen je jasnom razlikom između noći i dana. 

PR HP

Osim što čine kontrast, noć i dan također predstavljaju kontinuitet i evoluciju. Na našoj Zemlji koja se vrti stvari nikada ne miruju; stalno se kreću i mijenjaju. Pošta je prisutna posvuda na našem planetu. U tom smislu isprekidane linije ilustriraju vezu između udaljenih regija gdje pošta može doći čak i do onih na najudaljenijim mjestima na našem planetu kako bi svima ponudila širok raspon usluga. 

Dominantna boja u dizajnu je zelena, koja se često prvo povezuje s ekologijom ili prirodom. No zelena također predstavlja rast i obnovu. U psihologiji se zelena često tumači kao boja koja se povezuje s optimizmom, a u ovom slučaju upućuje na nove početke. Bilo da dostavljaju pakete i pisma, financijske usluge, socijalne i zdravstvene usluge bilo humanitarnu pomoć, pošte rade na održivijoj dostavi. Dizajn kojim se obilježava Svjetski dan pošte 2022. potiče pošte da se nastave voditi primjerom u tom nastojanju.

Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...