165 pregleda
Marija Miljević u rubrici Turizam i putovanja od Marija Miljević
Imam pitanje, možda je i politički, ali kako biste pristupili racionalizaciji organizacije turističke zajednice odnosno zajednica diljem države?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar

Racionalizacija rada turističkih zajednica zahtijeva cjelovit pristup i kontinuirano praćenje rezultata kako bi se identificirale i implementirale potrebne promjene. Po meni trebaju napraviti puno toga, a izdvojio bih ključne parametre:

  1. Jasnija misija i ciljevi - One trebaju imati jasno definiranu misiju i ciljeve kako bi znale na čemu trebaju usmjeriti svoje napore. To će pomoći u fokusiranju resursa i rad na ostvarenju prioriteta.

  2. Suradnja s drugim dionicima - One trebaju uspostaviti suradnju s drugim relevantnim dionicima u turističkom sektoru, poput lokalnih vlasti, turističkih agencija, ugostiteljskih objekata i ostalih dionika. Suradnja će omogućiti dijeljenje resursa, ideja i znanja te povećati učinkovitost aktivnosti.

  3. Analiza resursa - One trebaju provesti temeljitu analizu resursa koje imaju na raspolaganju, poput ljudskih resursa, financijskih sredstava i infrastrukture. Na temelju te analize mogu se identificirati slabosti i potencijalne prilike za poboljšanje.

  4. Planiranje i strategija - Ključno je da oneimaju dobro definiran plan i strategiju za razvoj turizma na svom području. To uključuje identificiranje ciljnih tržišta, promocijske aktivnosti, razvoj infrastrukture i turističkih atrakcija te upravljanje destinacijom. Planiranje će omogućiti fokusiranje resursa na ključne inicijative.

  5. Digitalna transformacija - One trebaju iskoristiti prednosti digitalne tehnologije kako bi poboljšale svoje aktivnosti. To može uključivati ​​izradu atraktivnih web stranica, korištenje društvenih medija za promociju, implementaciju sustava rezervacija i upravljanja turističkim informacijama te korištenje analitike za praćenje učinkovitosti.

  6. Edukacija i stručno usavršavanje - Osiguravanje stručnog znanja i edukacije ključno je za sve te zajednice. Osoblje treba biti upoznato s najnovijim trendovima u turizmu, marketingu, upravljanju destinacijama i drugim relevantnim područjima. To će im omogućiti da budu učinkoviti u svom radu.

  7. Mjerenje rezultata - Važno! One trebaju uspostaviti sustav praćenja i mjerenja rezultata kako bi mogli procijeniti učinkovitost svojih aktivnosti. To uključuje praćenje broja posjetitelja, prihoda od turizma, zadovoljstva posjetitelja i drugih ključnih pokazatelja.

Ovo zadnje kad naprave, napravile su pola posla. :)
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić
Slažem se. Potpisujem!
Milan Šaljivđija od Milan Šaljivđija
ma sve vam je to mrtvo slovče na papirče

Slična pitanja

3 odgovora
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Marija Userin

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...