119 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kako je prošao 25. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Hrvatska obrtnička komora okupila ribare na 25. Susretu u Bolu, na Braču

Ceh za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore: Tražimo osiguravanje nesmetane opskrbe plavog dizela u ribarstvu te žurnu isplatu potpora i nove mjere kompenzacije

Jubilarni, 25. Susret ribara Hrvatske obrtničke komore, koji se održao od 7. do 9. listopada 2022. godine, u Bolu na Braču privukao je gotovo 200 sudionika. Kroz stručna izlaganja, panele i raspravu ribarska struka, predstavnici resornih ministarstva i ostalih nadležnih instutucija razmotrili su brojne teme i aktualne probleme vezano uz obavljanja ribarske djelatnosti.

Služba za odnose s javnošću i protokol  / Hrvatska obrtnička komora

Najveće godišnje okupljanje ribarske struke, u organizaciji Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore, te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, otvorio je izaslanik ministrice poljoprivrede, državni tajnik Šime Mršić s izjavom:

Svjesni smo problema u hrvatskom ribarstvu te nastojimo iznaći adekvatne financijske potpore kako bi se ublažili negativni učinci na poslovanje ribara, a sve u cilju osiguranju likvidnosti i daljnjem očuvanju radnih mjesta.

Tijekom dva dana, kroz tri panel rasprave sudionici su, od predstavnika resornih ministarstava te stručnjaka iz ovog područja imali prilike čuti kakvo je aktualno stanje u ribarskom sektoru te što ih očekuje u Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 2021.- 2027. Okupljeni ribari postavili su brojna pitanja o svim problemima i izazovima s kojima se susreću u svome poslovanju.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec poručio je kako će HOK i Ceh za ribarstvo i akvakulturu svojim ustrajnim angažmanom i snažnim zastupanjem interesa ribara nastaviti, kroz dijalog s državnim tijelima, ukazivati na nužnost donošenja odluka kojima se štite ribari i njihove obitelji. Uz to je i naglasio:

Pokucat ćemo na svaka vrata da se glas ribara čuje.

Cilj ovog susreta jest pomoći ribarima da savladaju prepreke na koje nailaze, pružiti im podršku te konkretnim prijedlozima utjecati na politike koje se odnose na njihovo poslovanje stoga su na kraju, 25. Susreta ribara, usvojeni sljedeći Zaključci na realizaciji kojih će Ceh za ribarstvo i akvakulturu HOK-a raditi do sljedećeg Susreta:

  1. Tražiti od Vlade RH osiguravanje nesmetane opskrbe plavog dizela u ribarstvu.
  2.  Zahtijevati od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture do kraja godine smanjenje obveza i troškova ribarskih plovila, kao i da za stručne radnike koji ne čine dio posade s obvezama sigurnosti plovidbe posjedovanje pomorske knjižice.
  3.  Tražito žurnu isplatu potpora i nove mjere kompenzacije.
  4.  Tražiti u Zakonu o morskom ribarstvu uvrštavanje odredbi koje imaju za cilj smanjiti nelojalnu konkurenciju profesionalnim ribarima (športski i rekreacijski ribolov).
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...