177 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris
uređen od Znatko

Kako je prošla konferencija „Održiva budućnost turizma“ na Danima hrvatskog turizma (DHT) 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Održana konferencija „Održiva budućnost turizma“

Započeli Dani hrvatskog turizma

Dana 6. listopada 2022. je u Šibeniku započeo tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) koji se održava u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije od 6. do 8. listopada 2022. godine u turističkom naselju Amadria park Šibenik.

Dvodnevni program ove manifestacije donosi niz prezentacija i panela, a na samom početku Dana hrvatskog turizma održana je konferencija „Održiva budućnost turizma„ koju je otvorila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. U sklopu konferencije predstavljena je Strategija razvoja održivog turizma do 2030. godine te su održane panel diskusije na kojima su sudjelovali domaći i strani turistički stručnjaci.

Press Mints

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac na otvaranju konferencije je izjavila:

Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. želimo postići ravnotežu između tri elementa održivosti – ekonomskog, socijalnog i ekološkog. Posebno je važno za naš nacionalni identitet, ali i za pozicioniranje Hrvatske kao autentične destinacije kako ćemo interpretirati svoju kulturnu i povijesnu baštinu, kako ćemo čuvati stare gradske jezgre od devastacije, kako ćemo upravljati prostorom i tokovima turista, i ono najvažnije, kako ćemo zadržati svoje ljude na kvalitetnim, sigurnim i dobro plaćenim radnim mjestima. Kako bismo sve to ostvarili posebnu pozornost smo posvetili tome da Strategija bude usklađena s prioritetima ostalih resora u Nacionalnoj razvojnoj strategiji do 2030. godine, i svi su ciljevi postavljeni tako da njihovo ostvarenje bude uistinu moguće, ali i financijski potaknuto od strane Vlade.

Na prvom panelu naziva „Destination Europe on the path to sustainability“  razgovaralo se o razvoju održivog turizma u Europi te ulozi turizma u dugoročnom razvoju. Na panelu su sudjelovali direktorica Regionalnog odjela za Europu u Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) Alessandra Priante, predsjednik za turizam iz ADAC-a  Karlheinz Jungbeck, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev te voditeljica odjela za poduzetništvo, mala i srednja poduzeća i turizam u Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Céline Kauffmann.

Press Mints

Drugi panel „Hrvatska - predvodnik u održivom turizmu?“ stavio je fokus na hrvatski turizam te jačanje prepoznatljivosti Hrvatske kao destinacije održivog turizma te predvodnika održivog turizma na svjetskom turističkom tržištu. Na panelu su sudjelovali gradonačelnik Šibenika Željko Burić, profesor na Veleučilištu Baltazar Drago Ružić, istraživač s Instituta za turizam Neven Ivandić, predsjednik uprave Valamar Riviera Željko Kukurin te vlasnik obiteljskog eko hotela Villa Dvor Petar Ćurlin.

U nastavku dana održao se panel pod nazivom „Tourists of the future - What they are looking for in a destination? Are sustainable options important to them? What trends are currently emerging?“ na kojem će se govoriti o najnovijim trendovima u putovanjima, o tome što traže suvremeni turisti te koju ulogu i prioritet pri odabiru destinacije ima održivost. U večernjim satima će se dodijeliti i prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku), ljude u turizmu te najbolje projekte u programu Ministarstva turizma i sporta „Promocija zanimanja“.

Ove godine je napravljena internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr i mobilna aplikacija. Na navedenoj stranici možete pronaći detaljnije informacije o programu, sudionicima na penalima i prezentacijama te drugim informacijama vezano uz Dane hrvatskog turizma. Navedeno možete pronaći OVDJE.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...