Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris
uređen od Znatko

Što nas čeka i što će nam ponuditi Dani hrvatskog turizma u Šibeniku 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+16 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Održivost je glavna tema ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma u Šibeniku

Danas, 6.listopada 2022. počinju Dani hrvatskog turizma

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, danas započinju u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik, a trajat će do 8. listopada 2022.

Ovogodišnji događaj okupit će brojne stručnjake iz turizma i drugih djelatnosti vezanih uz turizam, a organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja. Službeni program započinje konferencijom Održiva budućnost turizma u organizaciji Ministarstva turizma i sporta na kojoj će sudjelovati strani i domaći turistički stručnjaci, koji će govoriti o važnosti održivosti u turizmu te o tome koliko je Hrvatska odmakla u tom pogledu.

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, o ovogodišnjoj konferenciji je izjavila:

Poseban fokus ove godine stavili smo upravo na važnost razvoja održivog turizma, ali i održivog poslovanja u Europi kao najkonkurentnijem regionalnom turističkom tržištu na svijetu. Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja. Dane hrvatskog turizma zaokružit ćemo i zajednički obilježiti nagradama i priznanjima za sve one koji podižu ljestvicu kvalitete hrvatskog turizma te bez kojih nema daljnjeg uspjeha.“

Na panelu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice „Tourists of the future - What they are looking for in a destination? Are sustainable options important to them? What trends are currently emerging?“, govorit će se o najnovijim trendovima u putovanjima, o tome što traže suvremeni turisti te koju ulogu i prioritet pri odabiru destinacije ima održivost.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, poručio je:

Prekrasni Šibenik ovih će dana biti glavno mjesto susreta brojnih turističkih djelatnika iz cijele zemlje, ali i inozemstva, a posebno nas veseli što se Dani hrvatskog turizma, nakon dvije godine, ponovno održavaju u punom formatu, odnosno bez epidemioloških i drugih ograničenja. Međutim, i ovom prilikom pozivam sve kolege na odgovorno ponašanje i uživanje u bogatom programu koji je pripremljen za sve sudionike. Tako ćemo svi zajedno imati priliku proanalizirati dosadašnji tijek turističke godine, osvrnuti se na posezonu koja je u tijeku, a poseban će fokus biti na predstavljanju novog strateškog smjera u razvoju, ali i promociji naše zemlje u budućem razdoblju.

Tijekom večernjih sati prvog dana dodijelit će se prvi dio ovogodišnjih nagrada i to nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za:

  • Destinacije godine,
  • Poslovni sektor (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) i
  • Ljude u turizmu.

Nakon toga najbolje projekte u programu Ministarstva turizma i sporta Promocija zanimanja te posebna priznanja.

Drugog dana, u petak 7. listopada, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum s panelom „Kako biti izvrstan?“ na kojem će se govoriti o mjerenju izvrsnosti u hotelijerstvu, kako poboljšati kvalitetu usluge i zadovoljiti krajnjeg korisnika. U sklopu panela sudjelovat će predstavnici Instituta za turizam, hotela Martinis Marchi, Esplanade, TrustYou i Visa Europe.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović izjavio je:

„Često govorimo o visokoj ovisnosti Hrvatske o turizmu, iznosimo to kao problem i vjerujem da se slažemo da s makroekonomskog gledišta to i jest tako. Istovremeno, upravo je turizam taj koji nas je u zahtjevnim vremenima učinio otpornijima. U razdoblju pred nama moramo uložiti dodatne napore u jačanje hotelijerskog sektora koji je u stanju ponuditi cjelogodišnje poslovanje kako bi smanjili visoku sezonalnost i omogućili ravnomjerniji i održivi turistički razvoj naših destinacija.“

Nadalje, predstavit će se Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma za naredno razdoblje te održati razgovor jedan na jedan: Kako je biti digitalni nomad u Hrvatskoj? Dvodnevni program ove manifestacije okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja te će tako 7. listopada biti dodijeljene turističke nagrade i priznanja najboljima u akcijama Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Postoji i internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr te mobilna aplikacija preko kojih je moguće stvoriti profil i pratiti sve o događanjima, izletima i smještaju vezanim za Dane hrvatskog turizma 2022. Osim toga, na navedenoj stranici mogu se pronaći i detaljnije informacije o sudionicima na panelima i prezentacijama.

Program i informacije vezano uz Dane hrvatskog turizma 2022. mogu se pronaći OVDJE.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...