209 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris

Kako je prošla Best Stay konferencija o turizmu 2022. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Održana Best Stay konferencija lidera u turizmu u Termama Sveti Martin najboljem wellness hotelu u Hrvatskoj

U Termama Sveti Martin od 12. do 14. listopada 2022. održana je konferencija Best Stay koja je okupila predstavnike i menadžere najvećih hrvatskih i međunarodnih hotelskih lanaca kako bi međusobno podijelili znanja, najbolje prakse i ideje oko održivosti turizma, te primjeni inovativnih tehnologija u razvoju destinacija

Znatko

U sinergiji tema i lokacije, Terme Sveti Martin proglašene su najboljim wellness hotelom, a regija Međimurje je nagrađena  i prepoznata kao mjesto održivog i inovativnog turizma, nakon što je 3 puta za redom osvojila European Destination of Excellence konferencija.

Terme Sveti Martin najbolji su wellness hotel i jedini Eco label hotel u Hrvatskoj

Kao pioniri održivih procesa u hotelskom Terme Sveti Martin jedini su hrvatski hotel s EU Ecolabel certifikatom. Nuša Korotaj, Generalna direktorica Terma Sveti Martin otvorila je konferenciju predavanjem i provela kolege kroz filozofiju, ali i proces najviših standarda ekološke zaštite:

"Želja nam je s kolegama iz struke pronaći nova održiva rješenja za sve promjene koje čekaju turizam i hotelijerstvo.“

Na svojoj prezentaciji, gđa, Korotaj je pokazala rezultate održive prakse koje su im smanjile operativne troškove između 20 i 40% ovisno o segmentima, te podijelila iskustva gostiju, koji prvo prigovaraju perlatorima, ali kad shvate kako se time smanjuje potrošnja vode, pristaju na kompromis u očekivanom luksuzu.

Kako zadržati zaposlenike

David Taylor iz Adriatic Luxury Hotels, Dino Katalenić iz novootvorenog slovenskog hotela Milka i Larisa Jovanović iz Blue Kotor Bay Premium Resorta podijelili su taktike za inspiraciju i zadržavanje zaposlenika, kao što slanje na staž u luksuzne resorte u Mexico ili restorane s Michelin zvjezdicama. Katalinić je ispričao kako su inspirirali zaposlenike tako što su svi zaposlenici odsjeli u hotelu kao gosti - od  rezervacije na webu, do check-ina, i noćenja, što im je pomoglo razumjeti njihovu ulogu i razviti profesionalni ponos. Svi su se složili kako su zaposlenici najbitniji dio hotelske usluge.

Ekskluzivno predstavljanje novog Maistrinog koncepta urbanih, gradskih hotela City Vibes

Predstavnici Maistra Hospitality Groupa, predstavili su novi Maistrin brend City Vibes inspiriran Zagrebom, Hotel Zonar Zagreb, dio City Vibes branda, koji je moderan, urban i cool hotel okrenut urbanom tkivu koje ga okružuje. Hotel će nakon otvorenja 2023. postati IT mjesto u Zagrebu ponajviše zbog svog bazena i zone zabave pod imenom Cherry Pop na krovu na visini od 45 metara. U sklopu hotela nalaze se restaurant Skinny Pig, cocktail bar Skin2Skin, te fish steak restaurant i take out deli, koji će biti otvoreni građanima kao i gostima hotela

Slogan hotela je "The Earth never stops moving, neither should you" čime hotel cilja na urbane, globalne putnike, koji su stalno u pokretu.

Drugi dan konferencije posvećen održivim konceptima i primjerima dobre prakse

Martina Lucić Čanak / Magic4Club

Jedna od vrućih turističkih tema je održivost pa je u skladu s time Ged Brown, CEO turističkog projekta Low Season Traveler iz Velike Britanije otvorio drugi dan konferencije inspirativnim predavanjem tijekom kojeg je aktivno propitkivao publiku što uistinu znači imati održivo poslovanje i koji su to koraci kako bi turističko poslovanje bilo i ostalo održivo.

Uz to sudionici konferencije mogli su izračunati svoj carbon footprint, te napraviti offsetting sadnjom vinograda obitelji Hažić na proljeće 2023.

Turistička konferencija u proširenoj stvarnosti

Uz demonstracije raznih tehnoloških rješenja za sve segmente turističkog poslovanja, na samoj konferenciji bila je demonstrirana i primjena AR u razvoju destinacija, u obliku kviza koji su polaznici mogli isprobati putem aplikacije na svojim telefonima.

Ako ste propustili najbolju konferenciju za lidere u turizmu, kroz 7-10 dana na https://www.beststayevent.com/ moći ćete pročitati izvještaje s panela kao i razne druge materijale nastale na konferenciji.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...