263 pregleda
Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od Monika Kiris

Kakav je novi Falkensteiner hotel u Montafonu koji se temelji na održivom turizmu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+13 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković

Falkensteiner hotel Montafon – 3 sastavnice

Ovaj novootvoreni hotel temelji se na trima sastavnicama:

  1. ODRŽIVI TURIZAM
  2. OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE I ENERGENATA
  3. ZAŠTITA OKOLIŠA

Hotel se otvara u prosincu ove godine, a temelji se na „ekozabavi“, odnosno cilj je educirati različite dobne grupe o važnosti očuvanja okoliša kroz različite zabavne aktivnosti.

Hotel nudi opciju tzv. „zelene cijene“ kojoj je glavna svrha ekološka ušteda resursa u poslovanju. Ova iznimna opcija odnosi se na 5% nižu cijenu rezervacije, poslugu i odvoz/dovoz do kolodvora.

Zanimljivost je i činjenica da se ovaj hotel otvara kao prvo središte CO2 neutralnog skijališta u Austriji.

"S našim Falkensteiner Hotelom Montafon činimo korak dalje u budućnost turizma. Zajedno s našim partnerom, tvrtkom Vorarlberger Illwerke razvili smo koncept s kojim našim gostima nudimo prekrasna iskustva odmora u prirodnom krajoliku iz snova i ispunjavamo našu odgovornost da upravljamo resursima na način koji štedi resurse i vodimo održivi turizam" – izvršni direktor Otmar Michaeler.

+3 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Falkensteiner otvara hotel u središtu prvog CO2 neutralnog skijališta u Austriji

Koncept novog Falkensteiner Hotela temelji se na obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i održivom turizmu, a zaštitno lice je skijaška zvijezda Beat Feuz

Elizabeta Penić / Lollipop PR

Konceptom koji inspirira Falkensteiner Michaeler Tourism Group uspio je pridobiti skijašku zvijezdu Beata Feuza kao ambasadora za novi hotel u Montafonu. Nedavno objavljen video (pogledajte video) prikazuje švicarskog skijaša i olimpijskog prvaka Beata Feuza na odmoru u Montafonu. Kvaka je u tome što prvi hotel s 5 zvjezdica u regiji neće biti otvoren do 16. prosinca 2022., a najbolji svjetski spustaš Beat Feuz, koji je navikao biti prvi, svoju sudbinu shvaća s dozom humora.  

Otmar Michaeler, izvršni direktor i suvlasnik FMTG-a, kaže:

"Falkensteiner je jak brend, brend s najvećom ocjenom povjerenja turista u Austriji. Naša filozofija "Dobrodošli kući" je zajednička nit kroz cijelu tvrtka već 65 godina. Beat inspirira ljude, zalaže se za aktivan život, obiteljski je i prizeman čovjek. To ga čini pravim Falkensteiner ambasadorom i daje našem brendu dodatnu vrijednost.”

I Beat se veseli suradnji:

"Ono što mi se posebno sviđa kod novog Falkensteinerovog projekta je to što vješto kombinira akciju, obitelj i prirodu. Kao obiteljski čovjek svojoj djeci želim ponuditi odmor u netaknutoj prirodi i što više zabave. Ako tada također uče kroz igru i osvješćuju važne teme, to je onda izvrsna nadogradnja njihovih praznika”.

Ecotainment i aktivna zabava

Ključna riječ za ovu nadogradnju je ecotainment. U suradnji s Vorarlberger Illwerke, najvećim pružateljem energetskih usluga, Falkensteiner je razvio vlastiti koncept Falky Rangers za različite dobne skupine, kojem je cilj osvijestiti djecu kako se pravilno odnositi prema prirodi te kako prepoznati biološke ekosustave i vrste.

Kreativne, sportske i MINT radionice na razigran način djeci približavaju prirodne znanosti. U laboratoriju mlade istraživače čekaju uzbudljivi eksperimenti o proizvodnji energije uz pomoć vodene snage.

Ljeti cijelu obitelj očekuju brojni doživljaji - od istraživačke staze Golmija do pješačenja s ljamama i još mnogo toga. Zanimljivosti, dobro označene pješačke i biciklističke staze (bicikli se iznajmljuju u hotelu) nalaze se u neposrednoj blizini obiteljskog eko-odmarališta. Prekrasan golf teren s 9 rupa mami u zelenilo samo 10 minuta vožnje automobilom od hotela. A za one koji žele ići stopama Beata Feuza i također postati prvi, zimi ima dovoljno prostora za vježbanje na 44 kilometra savršeno uređenih staza

Elizabeta Penić / Lollipop PR

Zelene stope

Falkensteiner nudi mogućnost rezerviranja Green Ratesa i time daje doprinos ekološki prihvatljivom poslovanju koje štedi resurse. Zelena cijena uključuje 5% popusta na rezervaciju, besplatan prijevoz od/do kolodvora te promjenu posteljine i ručnika kao i poslugu u sobi svaka 3 dana. Ponuda je dobro prihvaćena - već je 30% svih ranih rezervacija Green Ratesa popunjeno.

Elizabeta Penić / Lollipop PR

"S našim Falkensteiner Hotelom Montafon činimo korak dalje u budućnost turizma. Zajedno s našim partnerom, tvrtkom Vorarlberger Illwerke razvili smo koncept s kojim našim gostima nudimo prekrasna iskustva odmora u prirodnom krajoliku iz snova i ispunjavamo našu odgovornost da upravljamo resursima na način koji štedi resurse i vodimo održivi turizam," zaključuje Michaeler.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...