Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Kakva je nova berba terana Santa Elisabetta koju su u 2022. predstavili braća Benvenuti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Predstavljanje Santa Elisabette – večer za pamćenje

U četvrtak, 17.11. 2022., u elegantnom prostoru restorana Clubhouse Golf, prestižna vinarija Benvenuti na predstavljanju nove berbe terana Santa Elisabette uživala je punu pozornost brojne publike koja se sastojala od domaćih ugostitelja i strastvenih poznavatelja vina. Teran Santa Elisabetta postoji zbog vinarske obitelji Benvenuti koja javnosti želi ponuditi autentično istarsko vino s karakteristikama najfinijih vina svijeta.

Novo vino Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018. godine, što obilježava četvrtu uzastopnu godinu u kojoj su braća Albert i Nikola Benvenuti uspjela proizvesti vino uravnotežene koncentracije i elegancije, koje je savršeno za kolekcionare. 

Obitelj Benvenuti je skrenula pozornost na sortu vina koja je ključna za budućnost istarskog vinarstva, ponajviše Motovunštine, zbog jedinstvenog okusa, autentičnosti, neupitnog potencijala kvalitete, kao i sposobnosti prilagodbe klimatskim promjenama.

Albert Benvenuti rekao je:

„Sa Santa Elisabettom želimo doseći savršenu verziju terana i čvrsto vjerujemo da će naša težnja da toj sorti pružimo podršku u obliku optimalnih uvjeta, prikladnog bijelog istarskog tla, odgovarajuće izloženosti suncu i zaštite u obliku strujanja zraka, biti nagrađena dugovječnim vinom najviše klase, s jedinstvenim živim karakterom i sebi svojstvenom finesom.“

Na prethodnu se izjavu nadovezao Nikola Benvenuti:

„Nakon stroge zelene berbe i selekcije samo najkvalitetnijih, zdravih, idealno dozrelih grozdova u vinogradu, potpuno se predajemo očuvanju autentičnosti tog vina u podrumu, stavljamo ga u što neutralnije drvene bačve različite starosti i veličina i puštamo ga da se kao prazno platno pod razigranom rukom vremena počne pretvarati u umjetničko djelo.“

Ivan Rebić / Vinart d.o.o.

Nakon razdoblja u kojem vino dozrijeva u bačvama, braća Benvenuti okupljaju iskusne poznavatelje vina koji su u koraku s tržišnim trendovima kako bi zajedno kreirali novi teran Santa Elisabetta.  
Kušanjem naslijepo odabire se idealni omjer vina iz različitih bačvi, nakon čega se pune boce te stave na odležavanje 9 mjeseci. Santa Elisabetta iz 2018. godine od ovog će tjedna biti dostupna na tržištu. Budući da su se prethodna izdanja vrlo brzo rasprodala, Znatko vam preporučuje da si osigurate butelju za osobnu kolekciju što prije. laugh

Klub prijatelja Benvenuti vina

Klub prijatelja Benvenuti vina osnovan je kako bi vjerni potrošači vina bili nagrađeni raznim povlasticama. Braća Benvenuti će pravovremeno informirati publiku o dostupnosti vina te plasirati ekskluzivne serije.

Kako bi se učlanili u klub, potrebno je ispuniti prijavnicu na OVOJ poveznici.

Slična pitanja

1 odgovor 385 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...