Monika Kiris u rubrici Tehnologija od

Kako je prošao prvi dan 17. Advanced Technology Days konferencije 2022. godine? Što se sve moglo vidjeti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od

17. Advanced Technology Daysi – okupljalište za više od od 500 IT stručnjaka

Konferencija Advanced Technology Days u Cinestar Arena Centru u Zagrebu, 29. studenog 2022. okupila je više od 500 sudionika, smještenih u udobnim kino sjedalima, na pregledu tehnoloških tema iz inženjerske perspektive.

Lahorka Cvitković / PR agencija Drukčije

Prvog su dana mogli čuti pregled najvažnijih novosti i trendova te naučiti više o novim tehnološkim rješenjima kroz demo predavanja. U srijedu (30. studenog 2022.) drugog dana konferencije, posjetitelje očekuje još 30 predavanja i panel rasprave o rastućem utjecaju inženjera na poslovanje.

Skup su otvorili predstavnici organizatora Tomislav Tipurić (Nephos) i Ivan Marković (Unitfly). Zatim im se pridružio Sead Ahmetović iz We Are Developers, kompanije koja predstavlja jednu od najvećih IT zajednica koja okuplja veliki broj programera iz cijelog svijeta. Komentiraju sve veći utjecaj inženjera u poslovnom svijetu. 

Chris Reddington (GitHub) prokomentirao je aktualne trendove u inženjerskom svijetu. Prema GitHubu, najveći rast ima HCL, kada je riječ o popularnosti programskih jezika. Reddington ističe sve širu primjenjivost open source ideja, a uz to objašnjava i kako se to prenosi u organizacije koje nisu open source. Damir Dobrić (Daenet) pokazuje novu funkcionalnost .NET-a za kontrolu pristupa API-ima (throttling). .NET 7 aplikacijama donosi nove performanse i nove značajke za C#11/F#7, .NET MAUI, ASP.NET Core / Blazor i ostale.

Lahorka Cvitković / PR agencija Drukčije

Nakon otvorenja program se nastavio kroz paralelne programske blokove s 35 predavanja u pet kinodvorana. Chris Reddington govori o tome kako najbolje open source prakse možete unijeti u svoj svakodnevni rad. Aleksandra Ignatoski (Aeastus Accounting) pred prepunim predvorjem demonstrira "pravila rasprave" u development projektima. Počinje s pretpostavkom da u svakom timu postoji jedna ili više osoba koje znaju najbolje rješenje, ali se međusobno ne slažu. Kako rasprava ne bi bila uvod u svađu, već prijenos znanja, s prisutnima je podijelila niz savjeta o tome kako osigurati uvjete za racionalnu raspravu. 

Marko Lohert (Ekobit) govorio je o tome kako se znanje o razvoju web aplikacija može primijeniti na razvoj desktop i mobilnih aplikacija koristeći .NET MAUI, WPF ili WinForms. Sudionici su imali priliku naučiti kako napraviti Blazor Hybrid aplikaciju koristeći .NET MAUI te saznati više o razvoju aplikacija u Visual Studiju pomoću kombinacije tehnologija. Nenad Trajkovski (NT Consulting) na svom predavanju Scrum – 10 godina nakon mog prvog predavanja o njemu bilo je razgovora o tome kakav je Scrum danas te u kolikoj je mjeri primjenjiv na komercijalne projekte. 

Program konferencije nastavlja se i u srijedu, 30. studenog 2022., a raspored je dostupan ovdje.

Sponzori i pokrovitelji konferencije:

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...