Monika Kiris u rubrici Internet od Monika Kiris
promjena rubrike od Znatko

Kako je bilo na prvoj GAME CHANGER konferenciji 2022. godine u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
odabran od Hrvoje Hladnik
 
Najbolji odgovor

GAME CHANGER – PROJEKT KOJI ĆE HRVATSKU SMJESTITI NA EUROPSKU KARTU DIGITALNIH DESTINACIJA

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game changer stvorila je pozornicu za promjene, a Zagreb je dobio konferenciju na svjetskoj razini.

Konferencijom koja je u samo jednom danu okupila preko 80 govornika iz različitih područja digitalnog poslovanja, u 5 odvojenih programskih dvorana kina CineStar, stigao je Game Changer, projekt koji će Hrvatsku i Zagreb staviti na europsku kartu digitalnih destinacija.

Iva Leko / Game changer

Preko 750 posjetitelja moglo je izravno od nositelja digitalne transformacije dobiti najnovije informacije o trendovima u industriji, kao i inspiraciju za oblikovanje i usmjeravanje vlastite karijere i poslovanja.

Sa svojim jedinstvenim konceptom, Game Changer je prvi put uspio povezati gaming industriju, s područjima WEB3, eCommercea, cyber sigurnosti, AI, oglašavanja i marketinške tranzicije, na putu prema metaverzumu budućnosti.

GAMING - NEXT BIG THING

Konferenciju je otvorio Andrej Knez CMA iz Bloomberg Adria prezentacijom analize i trenutnih trendova. Jedna od najvažnijih brojki koje je predstavio bila je informacija o vrijednosti gaming industrije za se predviđa da će u 2025. iznositi čak 211 milijardi USD.

Nakon otvaranja konferencije, u istoj se dvorani nastavio set panela koji je bio vrlo zanimljiv posjetiteljima.

Primjerice, pričalo se o tome je li eSportu mjesto na Olimpijskim igrama. U toj su raspravi sudjelovali Zlatko Mateša, Damir Martin, Enis Papić, Nenad Hadžihajdić s voditeljicom Sandom Mamić. Zaključak tog panela bio je kako je samo pitanje vremena kada će se dogoditi takav oblik sjedinjavanja.

Iva Leko / Game changer

Aleksandar Gavrilović, Nikola Jordanovski, Antun Lucić i Filip Šaravanja raspravljali su o revenue streamsima i mogućnostima plaćanja u svijetu igara. O viziji razvoja na temu Edukacijska tvornica i glavni izazovi u vremenu pred nama  vodio se razgovor uz Idu Pandur, Martina Şagara i ravnatelja MIOC-a Nikolu Dmitrovića iz RIT-a. Zaključak ove teme je da potrebe i mogućnosti koje donose AR i VR u smislu učenja i razvoja već postoje, ali put razvoja i implementacije više ovisi o poslovnom sektoru, a potražnja na tržištu izravno će potaknuti taj razvoj.

Vlaho Hrdalo, predsjednik Hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute – UBIK, vodio je panel raspravu na kojoj je sudjelovao, na temu Gaming coins – dio kripto savršene oluje ili novac budućnosti. Sa sugovornicima iz regije raspravljao je koliko smo daleko ili blizu toga.

Gamerima je bila zanimljiva i tema o gaming streamingu, dok je završno predavanje u ovoj dvorani bilo ono Sashe Sekovaneca, direktora B2B iz Rimac Technology i Nikole Pavešića, direktor Infobip Startupa, koji su iznijeli iskustva i dali savjete kako od startupa doći do vrijednosti veće od 1 milijarde USD. Uz to su se dotaknuli i bitnog psihološkog aspekta u ovoj priči te dali osobni pečat iskustvima koja su sami prošli.

U razgovoru o temama koje su se doticale blockchaina i kako on mijenja gaming industriju, 5G-a, NFT-a, Big dana, umjetne inteligencije te o sljedećoj razini metaversa bio je Dušan Pantić iz Nordeusa. Na temu Moja NFT priča, iskustva i stavove iznosili su Jovan Tišma, Tina Andrašek, Ilija Brajković, Ivor Voshy Ivošević uz Duju Stojaka.

U dvorani 2 u Cinestaru predstavljali su se najbolji gadgeti i uređaji, trendovi, preporuke i premijera.

E.Commerce imao je posebnu dvoranu koju je moderirao Dino Oreški, a otvorili su ih Marcel Majsen, Ivan Dovhanj i Mislav Combaj s panelom na temu Gdje su vrata digitalne trgovine. Vodile su se diskusije o AR i VR, virtualnoj robi te emotivnoj povezanosti kao i o velikom sjedinjavanju mode i gaminga te kako to funkcionira u praksi, istaknuo je Vjeko Srednoselec. Zanimljivi su bili i paneli o ekosustavu coworking i konceptu HUB-ova gdje su bili i Vlado Vujica iz Pismo inkubatora Novska, Stipe Plejić te Frane Šesnić.

CYBER SECURITY & CYBERBULLYING

Važne teme za organizatore bile su i sama sigurnost u gamingu, kao i u cijeloj infrastrukturi koja prati tu domenu. Zbog toga je održan panel kojima su osobe poput Tomislava Ramljaka, voditelja Centra za nestalu i zlostavljanju djecu te Daria Marčaca, poznatog Tik Tokera i edukatora s timom influencera, iznosili svoje važne stavove i iskustva.

Posjetiteljima je bio zanimljiv i panel Cyber sigurnost 3.0., u kojem je bila riječ o glavnim trendovima sigurnosti o kojima su pričali Dražen Lučić iz HGK, Mario Weber i Tomislav Vuk. O kamerama kao web ili špijunskom alatu no i probijanju zaštitnih sigurnosnih barijera raspravljali su Alen Delić i Jagor Čakmak. Ove panele moderirao je Tomislav Pancirov.

Poslastica za navijače hrvatske reprezentacije bio je i prijenos utakmice na velikom ekranu čime se završila sama ovogodišnja konferencija.

Iva Leko / Game changer

Matija Vučković je ispred organizatora istaknuo:

„Dolazim iz potpuno druge industrije no s velikim interesom za gaming industriju i svega što se oko nje događa, stoga sam nakon određenog razmišljanja došao do ideje da Game changer približimo široj masi pojedinca, da nije elitistički skup te da ovoj važnoj tematici pristupimo iz drugog ugla i ugla biznisa. Game changer je poslovna konferencija koja na jedinstven način i multidisciplinarnim pristupom stavlja u fokus gaming kao poslovnu priliku i transformacijsku potrebu. Nešto što zanima veliki krug ljudi s kojima imam doticaj. Stoga smo povezali vrhunske stručnjake iz raznih industrija uz koje podižemo svijest i približavamo ovu važnu tematiku kod svakog pojedinca koji želi zakoračiti u svijet gaminga, od studenata, IT profesionalaca, poslovnih zajednica, umjetnika, gaming entuzijasta do pojedinaca koji planiraju sudjelovati u dinamičnom procesu transformacije prema gaming, web3 budućnosti i metaverse svijetu.  To nam je glavni cilj; gaming približiti svima na razini da je jasan i dostižan."

Na platformama Game Changera početkom 2023. izaći će i Blueprint s prve konferencije jer se i sam program za 2023. godinu intenzivno priprema. 

Slična pitanja

1 odgovor 227 👀
2 odgovora 276 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...