Monika Kiris u rubrici Djeca i roditeljstvo od Monika Kiris

Kako je bilo 2023. na prvoj Najnaj konferenciji za roditelje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Najnaj konferencija 2023. oduševila roditelje i one koji će to tek postati

Dana 13. listopada 2023., u dvorani hotela Zonar (Zagreb), održana je "Najnaj konferencija za roditelje", koja je okupila stručnjake i suradnike iz različitih područja, uključujući sigurnost djece u prometu, nošenje djece, postpartum, dojenje, motorički razvoj, dohranu i odgoj. Ova konferencija privukla je kako roditelje malene djece, tako i one koji će tek postati roditelji.

Frank Lilleheil - predavanje
Frank Lilleheil - predavanje

Na konferenciji je norveški stručnjak Frank Lilleheil podijelio svoje iskustvo o tome kako su skandinavske zemlje smanjile smrtnost djece u prometu. Također, Italina Benčević, savjetnica za autosjedalice i voditeljica projekta sigurnosti djece u prometu, istaknula je zabrinjavajuće podatke o tome kako se djeca u Hrvatskoj često nepravilno vežu u autosjedalicama (u 13% slučajeva), a čak 55% njih uopće nije vezano.

Branka Mrzić Jagatić - predavanje o izazovima dojenja
Branka Mrzić Jagatić - predavanje o izazovima dojenja

Jedno od predavanja posebno se bavilo izazovima dojenja, ističući kako je dojenje prirodno, ali također i vještina koju trebaju naučiti kako majka tako i dijete. Također, roditelji su dobili korisne savjete o odabiru obuće za prve korake svoje djece i važnosti prirodnog razvoja dječjih stopala.

Postpartum edukatorica Una Pašić Gregović dala je savjete o tome kako se najbolje pripremiti za postpartum, dok je Ines Kovač Ivanović (Strollerica) upozorila roditelje na što paziti pri izboru dječjih kolica.

Bernadett Berecz, znanstvenica i savjetnica za nošenje iz Mađarske, tvrdi:

“Predodređeni smo za to da nosimo svoju djecu. Nošenje djece doprinosi njihovoj termoregulaciji, razvoju motorike i intelektualnom napretku. Tijekom nošenja, pojačava se lučenje oksitocina i kod roditelja i kod djeteta što znatno reducira stres kod oboje. To će utjecati na djetetovu sposobnost da se lakše nosi sa stresom ubuduće u životu.”

Nevena Rendeli Vejzović i Nataša Janjić Medančić na okruglom stolu "Majčinstvo 3.0"
Nevena Rendeli Vejzović i Nataša Janjić Medančić na okruglom stolu "Majčinstvo 3.0"

Osim stručnih predavanja, konferencija je uključivala i okrugli stol o modernom roditeljstvu, naziva "Majčinstvo 3.0", gdje su se poznate mame bavile izazovima i očekivanjima od majki. 

Nikolina Mamić - predavanje
Nikolina Mamić - predavanje

Osim zanimljivih predavanja, na konferenciji su predstavljeni i proizvodi renomiranih tvrtki kao što su BeSafe autosjedalice, Ergobaby nosiljke, Metro i iCandy kolica, Baobaby Pelice, Carriwell donje rublje za trudnice i dojilje, MODU igračke, b.box posuđe, Lassig korisne sitnice, a svi posjetitelji imali su priliku isprobati vrhunske najnaj.eu proizvode.

Organizatorica konferencije i vlasnica tvrtke Mikroedra, Neda Zubović Mihaljević, naglasila je kako je cilj konferencije omogućiti roditeljima pripremu za sigurno i svjesno roditeljstvo, te da je iznimno zadovoljna odazivom sudionika.

Foto: Josipa Bračanov Jo / Prime Time komunikacije

Slična pitanja

1 odgovor 142 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...