Monika Kiris u rubrici Zdravlje i medicina od Monika Kiris

Kako je bilo na dm-ovoj konferenciji o ženskom zdravlju - "Odvoji dan za sebe" 2023?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija

Održana prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju - „Odvoji dan za sebe“ 

Prva dm-ova konferencija o ženskom zdravlju Odvoji dan za sebe održana je 11. rujna 2023. Hotelu Zonar Zagreb

Okupili su se stručnjaci iz različitih područja kako bi dali odgovore na važna pitanja koja se tiču zdravlja žena, s ciljem osnaživanja i educiranja sudionica o njihovom zdravlju.

Konferencija "Odvoji dan za sebe"
Konferencija "Odvoji dan za sebe"

Dm se već nekoliko godina angažira u promicanju bolje zdravstvene skrbi i poboljšanju kvalitete života građana. Ove je godine poseban fokus bio na ženskom zdravlju, kako bi se skrenula pažnja na izazove s kojima se žene suočavaju, a o kojima se nedovoljno govori.

Gordana Picek
Gordana Picek

Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u, istaknula je: 

„Naš prvi ovogodišnji korak u smjeru promicanja ženskog zdravlja bio je natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg smo odabrali devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na doprinos dobrobiti i zdravlju žena te smo ponosni na nova partnerstva koja smo tom aktivnošću izgradili. Uz natječaj, tijekom godine smo osigurali dodatan prostor za raspravu i edukaciju o ženskom zdravlju te u suradnji sa stručnjacima kreirali seriju od šest podcasta kako bi savjeti o brojnim aspektima zdravlja žena bili svima dostupni. U tom kontekstu, konferencija „Odvoji dan za sebe“ predstavlja svojevrsnu krunu naših dosadašnjih aktivnosti, a vjerujemo kako će zaključci s konferencije poslužiti kao dodatan poticaj da o temi ženskog zdravlja ubuduće razgovaramo otvoreno i bez zadrške“

Bruno Šimleša
Bruno Šimleša

Konferencija je započela važnom temom - mentalnim zdravljem, pri čemu su prisutni od sociologa i autora Brune Šimleša mogli naučiti kako prakticirati filozofiju mindfulnessa

Zatim su akademkinja i neurologinja Vida Demarin, plesna pedagoginja Kristina Džanić, nutricionistkinja Karmen Matković Melki i neuropedijatrica Maša Malenica govorile o ulozi očuvanja mozga na putu do zdravog starenja.

Jedan od najvažnijih ciljeva dm-ove konferencije bio je skidanje tabua s tema kao što su menstrualni ciklus, hormonalni disbalans i seksualno zdravlje. 

Ulla Marton
Ulla Marton

Svoja stručna mišljenja o važnosti ginekološkog zdravlja su podijelili ginekologinje Ulla Marton i Nataša Šemnički te psihijatar i seksualni terapeut Goran Arbanas

Estetski kirurg Mladen Duduković i specijalistica dermatovenerologije Ivana Prkačin, dr.med., su sudjelovali u panel raspravi posvećenoj evoluciji i percepciji ljepote te promicanju novih standarda ljepote i ulozi koju u tome imaju estetski zahvati.

Uz panel-rasprave, sudionice su imale priliku sudjelovati u radionicama o pravilnom disanju i plesu kao alatu za suočavanje sa stresom u svakodnevnom životu.

foto: Nikoleta Lučin / Madison Consulting

Marina Polić od Marina Polić
:) meni odlično! :)

Slična pitanja

1 odgovor 308 👀
1 odgovor 167 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...