58 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Kako je bilo na ljetnom Ženskom vikendu Hrvatskom (Women's days by modniAlmanah) 2023. u Ozlju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Ozalj je pravi raj ovog ljeta - evo kako ga je istražila ženska ekipa 

Već tradicionalno, koncept Ženski vikend Hrvatskom - Women's days by modniALMAnah poziva u mala, ali posebna mjesta, a ljeto se uvijek slavi u Karlovačkoj županiji, točnije u Ozlju. 

Ženski vikend u Ozlju
Ženski vikend u Ozlju

Program je osmislila novinarka i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, sa željom da u ovom formatu pokaže ženama što više ljepota Hrvatske birajući destinacije koje se posjećuju brzo i lako, a koje već na prvi pogled otkrivaju kako su pravi mali dragulji. 

U samom centru Ozlja, u toplijem dijelu godine, oživljava kultni Dnevni boravak na rijeci, odlična gradska plaža na kojoj se možete kupati, sunčati (imaju i solarni tuš) ali i uživati u prefinim delicijama koje pred vašim očima priprema osoblje restorana Žganjer

Čarobnjak iz Ozlja (turistički vodič Damir Mataković)
Čarobnjak iz Ozlja (turistički vodič Damir Mataković)

Gradsko kupalište Slave Raškaj bilo je baza Ženskog vikenda u Ozlju. Na njemu je grupu dočekao Čarobnjak iz Ozlja (turistički vodič Damir Mataković) odjeven u kostim čarobnjaka. Na simpatičan je način prozvao u razgled grada pričajući zanimljivosti o životu Slave Raškaj u Ozlju, ali i utjecaju obitelji Zrinski i Frankopan na ovaj kraj.

Kružnom šetnjom, put ponovo vodi do gradskog kupališta koje je atraktivno cijelog dana, a funkcionira poput prave plaže. 

dm plaža
dm plaža

Dijelove kupališta na Kupi, Alma je pretvorila u dm plažu na kojoj su se dijelili savjeti o tome kako se zaštiti od sunca, ali i njegovati kožu i kosu robnom markom Sundance nakon kupanja. Tako su brojne žene bile spremne za uživanje u suncem okupanoj plaži, a sve što je bilo parkirano u Colapis lučici se i inače možete iznajmiti. 

Blizina rijeke Kupe pogoduje i ritmu kojeg ima eko imanje Mili Mali. Nalazi se u blizini gradskog kupališta, a njegova vlasnica Katarina Šoštar Meserko rado je ugostila žensku ekipu. 

Češnjak složen u bukete
Češnjak složen u bukete

Na stolu se našao prirodni sok (ili rakija), ali i ono po čemu je ona toliko poznata - pesto od češnjaka, crni češnjak (afrodizijak), različiti namazi, ali i češnjak složen u bukete koji su ujedno i jedan od najpopularnijih suvenira Ozlja. 

Pletenje tradicionalne čipke - Jalbe
Pletenje tradicionalne čipke - Jalbe

Tradicijsko umijeće pletenja jalbe - suvremene čipke koja se izrađuje samo u Ozlju, ženskoj grupi je pokazala Melita Mataković-Rožić.

Boris Šušnjar kao Nikola Tesla ispred MHE
Boris Šušnjar kao Nikola Tesla ispred MHE

Kad dođete u Ozalj, jednostavno ne možete ne vidjeti i ne zadiviti se Munjarom, a ženska grupa je uživala u pričama jedinog licenciranog turističkog vodiča koji 'skače u cipele' Nikole Tesle - Boris Šušnjar, koji je kao Nikola Tesla imao svašta za ispričati u Ozlju. 

Žitna lađa Zora
Žitna lađa Zora

Za kraj prekrasnog vikend putovanja u Ozalj ženska se grupa provozala Žitnom lađom Zora, uživajući uz njezinu veselu posadu u univerzalnom iskustvu plovidbe rijekom Kupom u tradicionalnom riječnom brodu iz 18. stoljeća. 

Kako vožnja ovom lađom ovisi o lijepom vremenu, na Ženski je vikend Hrvatskom ugostio i meteorologa Nebojšu Subanovića koji je otkrio koliko je jači utjecaj sunca sada u odnosu na protekle godine, ali i kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta. 


Ženski vikend Hrvatskom (Women's days by modniAlmanah) će kraj ljeta 2023. obilježiti jednodnevnim izletom koji će povezati Samobor i Zaprešić, a zadnji vikend ljeta (kojim se ulazi u jesen) bit će u Iloku (15.-17.09.2023.). 

O svim programima do kraja godine pročitati možete više na ovom LINKU

foto: Nikola Zoko

Slična pitanja

1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...