53 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kako je prošao projekt Women's days by modniALMAnah u Međimurju 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija (130k bodova)
uređen od Redakcija

Ženski vikend projekt Women's days by modniALMAnah 2023.

Boravak u Međimurju na ženskom vikendu termama Sveti Martin 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

Modna savjetnica Alma Premerl Zoko osmislila je ženski vikend projekt Women's days by modniALMAnah. Za domaćina je odabrala Međimurje,  prvu regiju sa srebrnom nagradom u Hrvatskoj i široj regiji za održivost koju dodjeljuje međunarodno prepoznata neprofitna organizacija Green Destinations. Kroz program prepun zanimljivog sadržaja Alma je ispričala priču o ekologiji i biodinamici Međimurja. 

Eko i biodinamički vikend započeo je na OPG Jakopović i ekološkoj proizvodnji kozmetike Kuća magične trave. Vlasnica, Snježana Jakopović, pokazala je pristunima kako nastaju prirodni beauty proizvodi koji su kasnije sve žene, dočekali u sobama Termi Sv.Martin, koje su domaćin novog ženskog vikenda. Terme Sv.Martin su od ESPE (European spas associoatinon)  dobile međunarodnu nagradu u kategoriji (Innovation spa education) kao potvrdu kvalitete wellness ponude. 

Biodinamička ruta obilaska započela je u Termama sv.Martin, jedinstvenim termama u Hrvatskoj s healthness konceptom i programom koji se temelji na holističkoj filozofiji dr. Rudolfa Steinera. U Centru Rudolfa Steinera, koji se nalazi u njegovom rodnom selu Donji Kraljevec, ravnateljica Dijana Posavec održala je zanimljivo predavanje na temu biodinamike u suvremenom životu, ističući da bi svi ljudi trebali, između ostalog, paziti koju hranu konzumiraju u svojoj svakodnevici. Na dm eko stolu mogao se naći i primjer raznovrsnih i zdravih obroka. 

Zatim je ženska grupa došla do prvog objekta ruralnog turizma s prestižnim eko certifikatom Ecolabel - Eko Holiday Home „Lina“ - u selu Pleškovec. Ondje su Biserka i Zvonko Lajtman, pokazali imanje na kojem rastu namirnice nastale u skladu s biodinamikom ali i kuću koja je prije samog  završetka trebala zadovoljiti čitav niz parametara da bi dobila ovaj hvalevrijedan certifikat. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

U termi je sve bilo spremno za dvije 'tipično ženske' radionice. U prvom dijelu poslijepodneva vizažistica Anamarija Grkavac pokazala je pravila kako se ovog proljeća našminkati za samo 15-tak minuta, stavljajući tako u fokus Aura make up trendove nove sezone. Sve žene je posebno oduševilo 'koraljno rumenilo' koje je svim licima dalo oblik i potrebnu svježinu. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

Stilistica Alma Premerl Zoko na modnoj je radionici ispričala da je najbolje odabrati ekološki prihvatljive tkanine koje se nalaze u aktualnoj C&A kolekciji, ali i nositi prirodna tkanja u dizajnu koji je u skladu s građom tijela. Večer je završila večerom u četiri slijeda s puno povrća, ekološki uzgojenim mesom, ali i  slastici koja je hit u termama Sv.Martin - kremšniti od batata. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

U nedjelju su na radionici uz Curaprox uz stomatologicu - dr.Mihaela Dijanić - saznali velik broj informacija o oralnoj higijeni i savjeta kako uvijek imati blistav osmijeh. 

Jelena, 'međimurska domaćica', žensku ekipu je tijekom cijelog putovanja vodila po važnim punktovima turističke rute. Primjerice, posjetili su jedan od ljepših muzeja u Hrvatskoj - Riznica Međimurja'Spomen doma rudarstva - Cimper', gdje je ravnatelj Zoran Turk s posebnom ljubavi ispričao priču o tome kako su na ovom dijelu Međimurja 'rudarili' i muškarci i žene. Osim toga, posjećen je vidikovac na Mađerkinom bregu, a za kraj se nazdravilo Međimurskom tradicionalnom sortom vina pušipelom vinarije Štampar.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...