Monika Kiris u rubrici Društvo od

Kako je prošao projekt Women's days by modniALMAnah u Međimurju 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+11 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Ženski vikend projekt Women's days by modniALMAnah 2023.

Boravak u Međimurju na ženskom vikendu termama Sveti Martin 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

Modna savjetnica Alma Premerl Zoko osmislila je ženski vikend projekt Women's days by modniALMAnah. Za domaćina je odabrala Međimurje,  prvu regiju sa srebrnom nagradom u Hrvatskoj i široj regiji za održivost koju dodjeljuje međunarodno prepoznata neprofitna organizacija Green Destinations. Kroz program prepun zanimljivog sadržaja Alma je ispričala priču o ekologiji i biodinamici Međimurja. 

Eko i biodinamički vikend započeo je na OPG Jakopović i ekološkoj proizvodnji kozmetike Kuća magične trave. Vlasnica, Snježana Jakopović, pokazala je pristunima kako nastaju prirodni beauty proizvodi koji su kasnije sve žene, dočekali u sobama Termi Sv. Martin, koje su domaćin novog ženskog vikenda. Terme Sv.Martin su od ESPE (European spas associoatinon)  dobile međunarodnu nagradu u kategoriji (Innovation spa education) kao potvrdu kvalitete wellness ponude. 

Biodinamička ruta obilaska započela je u Termama sv.Martin, jedinstvenim termama u Hrvatskoj s healthness konceptom i programom koji se temelji na holističkoj filozofiji dr. Rudolfa Steinera. U Centru Rudolfa Steinera, koji se nalazi u njegovom rodnom selu Donji Kraljevec, ravnateljica Dijana Posavec održala je zanimljivo predavanje na temu biodinamike u suvremenom životu, ističući da bi svi ljudi trebali, između ostalog, paziti koju hranu konzumiraju u svojoj svakodnevici. Na dm eko stolu mogao se naći i primjer raznovrsnih i zdravih obroka. 

Zatim je ženska grupa došla do prvog objekta ruralnog turizma s prestižnim eko certifikatom Ecolabel - Eko Holiday Home „Lina“ - u selu Pleškovec. Ondje su Biserka i Zvonko Lajtman, pokazali imanje na kojem rastu namirnice nastale u skladu s biodinamikom ali i kuću koja je prije samog  završetka trebala zadovoljiti čitav niz parametara da bi dobila ovaj hvalevrijedan certifikat. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

U termi je sve bilo spremno za dvije 'tipično ženske' radionice. U prvom dijelu poslijepodneva vizažistica Anamarija Grkavac pokazala je pravila kako se ovog proljeća našminkati za samo 15-tak minuta, stavljajući tako u fokus Aura make up trendove nove sezone. Sve žene je posebno oduševilo 'koraljno rumenilo' koje je svim licima dalo oblik i potrebnu svježinu. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

Stilistica Alma Premerl Zoko na modnoj je radionici ispričala da je najbolje odabrati ekološki prihvatljive tkanine koje se nalaze u aktualnoj C&A kolekciji, ali i nositi prirodna tkanja u dizajnu koji je u skladu s građom tijela. Večer je završila večerom u četiri slijeda s puno povrća, ekološki uzgojenim mesom, ali i  slastici koja je hit u termama Sv. Martin - kremšniti od batata. 

Željka Barišić / Forca Digital Agency

U nedjelju su na radionici uz Curaprox uz stomatologicu - dr. Mihaela Dijanić - saznali velik broj informacija o oralnoj higijeni i savjeta kako uvijek imati blistav osmijeh. 

Jelena, 'međimurska domaćica', žensku ekipu je tijekom cijelog putovanja vodila po važnim punktovima turističke rute. Primjerice, posjetili su jedan od ljepših muzeja u Hrvatskoj - Riznica Međimurja'Spomen doma rudarstva - Cimper', gdje je ravnatelj Zoran Turk s posebnom ljubavi ispričao priču o tome kako su na ovom dijelu Međimurja 'rudarili' i muškarci i žene. Osim toga, posjećen je vidikovac na Mađerkinom bregu, a za kraj se nazdravilo Međimurskom tradicionalnom sortom vina pušipelom vinarije Štampar.

Slična pitanja

1 odgovor 209 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...