Mila Validžić u rubrici Umjetnost i kultura od

Neafirmirana sam kao spisateljica knjiga za mlade. Kojem nakladniku da se obratim i kakvi su uvjeti suradnje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor Viljac od

Ako ste neafirmirana spisateljica knjiga za mlade, jedan od prvih koraka koji trebate poduzeti jest pronaći nakladnika koji objavljuje knjige za tu dobnu skupinu.

Najbolje je da se obratite nakladnicima specijaliziranim za knjige za djecu i mlade. Možete ih pronaći na internetu, kroz knjižare ili tražiti preporuke od drugih pisaca ili književnih agenta.

Kada pronađete odgovarajuće nakladnike, obratite im se putem e-pošte ili poštom s kratkim predstavljanjem svoga rada i iskustva, te saznanjem o knjizi koju želite objaviti. Neki nakladnici zahtijevaju kompletnu knjigu, a neki će tražiti samo sinopsis i nekoliko poglavlja.

Uvjeti suradnje mogu se razlikovati od nakladnika do nakladnika. Neki nakladnici će platiti avansu za objavljivanje, dok će drugi tražiti da autor plati neke od troškova. Nakladnici će također imati različite uvjete oko prava na knjigu i načinima distribucije.

Vrijedi napomenuti da je proces objavljivanja knjige može biti dug i kompleksan, pa je važno da se detaljno informirate o svim uvjetima suradnje i da budete spremni na izazove koji se javljaju tokom procesa. Također, može biti koristan raditi sa književnim agentom koji će vam pomoći u ovom procesu.

Domagoj Erol od
Dobar odgovor, samo ona izgleda ne piše knjige za djecu i mlade već samo za mlade. :( To su različite kategorije u izdavaštvu.‌
Viktor Viljac od
Naravno, no proces je i dalje relativno sličan,
za sve vrste knjiga.‌

Slična pitanja

1 odgovor 230 👀
5 odgovora 387 👀
2 odgovora 838 👀
1 odgovor 1.4k 👀
1 odgovor 4.0k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...