3.7k pregleda
Marinko Zadro u rubrici Umjetnost i kultura od Marinko Zadro
promjena rubrike od Znatko
knjiga vam je iz područja edukacija...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+19 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak
odabran od Hrvoje Hladnik
 
Najbolji odgovor

Pozdrav,

Niste naveli da li se radi o izdavanju e-Book knjige, obične knjige ili se radi o kombinaciji oba svijeta? Nema veze, neovisno o tome - opcija za "self-publishing" ili "samoizdavanje" ima mnogo i isplative su. Pa idemo redom:

Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) - ovo je Amazon platforma za objavu i prodaju knjiga. Treba izbjegavati "posrednike" odnosno agregatore pri prijenosu svojeg e-Booka i to Amazon poštuje budući da posrednici uzimaju velike provizije za ovakvu vrstu stvari. Amazon vam može čak i pomoći izraditi cover, podržava sve moguće e-Book formate, a može i konvertirati formate iz jednog u drugog. Treba naglasiti da je njihova "biblioteka" jako lijepo napravljena pa će zbog toga i korisnici lakše vidjeti vašu knjigu te je i po mogućnosti - kupiti. Ukoliko želite saznati više, odite na Kindle KDP stranicu.

Smashwords je također jedna od e-Book publishing web-stranica tj. pionir ovog posla! S više od 125 tisuća e-knjiga te više od 40 tisuća zadovoljnih autora - Smashwords iza sebe nema samo riječi nego i dijela. Smaswords će prihvatiti Word datoteku i cover sliku, a za nekoliko minuta ćete dobiti i mogućnost formatiranja teksta, promjene formata ... Smaswords je odličan za početnike, donosi vam dosta savjeta te čak i vodiče koji pomažu pri pisanju knjiga. NCX navigacija te custom paragraph styling su uključeni! Jako dobro rješenje, za više informacija uključujući i provizije koje se kod svih svako toliko mijenjaju - posjetite Smashwords glavnu stranicu.

BookBaby ima najbolju podršku od svih servisa i iskreno - donosi jako veliki broj alata. Ovdje počinju i cijene biti paprenije no dobro - sve od cover designa te totalne dominacije nad svim alatima koje je moguće implementirati - isplati se. Dosta fluidna stranica s jako lijepim izgledom, a o brzini da i ne govorimo. BookBaby je napravio ime na kvaliteti i ukoliko tražite kvalitetu neovisno o novcu - ne trebam vam uopće niti naglašavati da ćete ovdje imati sve što vam treba.

Barnes & Noble's Publt je također jako dobar self-publishing servis koji je sličan Amazon KDP-u no treba naglasiti da je provizija puno veća no mislim da bi vam se moglo svidjeti njihovo sučelje prilagođeno estetama te korisnicima koji kada pišu i organiziraju prodaju knjige žele to raditi u fora okruženju. Svi standardni alati su tu, podrška je dobra i čini mi se da bi vam ovo mogla biti također jedna jako lijepa alternativa jer isto nema limitacije vezane uz formate teksta.

OK, idemo dalje, što se tiče " običnih  knjiga" odnosno servisa za njihovu prodaju,  možete koristiti eBay, Amazon i ostale servise koji nisu čisto specijalizirani za tu stvar, ali svakako mogu dati rezultate. Naravno, tu ne moramo ići u detalje - tu je sve jasno, treba vam medij koji će vam osigurati bolju prodaju, pa ću vam navesti one koji su meni uljevali pouzdanje:

Lulu

Mill City Press

Xlibris

Webknjižara (ukoliko trebate domaće)

Na kraju moram dodati da svakako probate jdan od servisa i samo krenite s radom! Svi su oni dobri, neki manje, neki više, ali kada ovako kategoriziramo radnje - moram vam priznati da je šansa za promašenom investicijom jako mala jer - sve najviše ovisi o kvaliteti vašeg rada!

Sretno,

Mario Bedeković od Mario Bedeković
I ovo nas zanima :)
Darija Gorić od Darija Gorić
jako dobar članak. hvala vam
Goran Gonar od Goran Gonar
Baš i ja gledam linkove. Svi su ispravni. No ovo je fenomenalno! Ne linkovi već što nude servisi na tim linkovima. :) Svakako preporučam ih svima.
Borna Matić od Borna Matić
....a da li ste primijetili da je odgovor od g. Novaka još iz davne 2014 ? :) Sada je 2023!
9 godina razlike!!!! Pa koliko ovaj Znatko postoji? Ili je to neki deep fake datum? :D
Marin Duganđija od Marin Duganđija
Xlibris ima krivi link pa evo dobar: https://www.xlibris.com/en/
Mill City Press isto pa evo pravi: https://www.millcitypress.net/

Slična pitanja

3 odgovora
Ivan Gačić 18.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić
2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...