Marinko Zadro u rubrici Umjetnost i kultura od
promjena rubrike od Znatko
knjiga vam je iz područja edukacija...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+19 glasa
Oskar Novak od
odabran od Hrvoje Hladnik
 
Najbolji odgovor

Pozdrav,

Niste naveli da li se radi o izdavanju e-Book knjige, obične knjige ili se radi o kombinaciji oba svijeta? Nema veze, neovisno o tome - opcija za "self-publishing" ili "samoizdavanje" ima mnogo i isplative su. Pa idemo redom:

Amazon Kindle Direct Publishing (KDP) - ovo je Amazon platforma za objavu i prodaju knjiga. Treba izbjegavati "posrednike" odnosno agregatore pri prijenosu svojeg e-Booka i to Amazon poštuje budući da posrednici uzimaju velike provizije za ovakvu vrstu stvari. Amazon vam može čak i pomoći izraditi cover, podržava sve moguće e-Book formate, a može i konvertirati formate iz jednog u drugog. Treba naglasiti da je njihova "biblioteka" jako lijepo napravljena pa će zbog toga i korisnici lakše vidjeti vašu knjigu te je i po mogućnosti - kupiti. Ukoliko želite saznati više, odite na Kindle KDP stranicu.

Smashwords je također jedna od e-Book publishing web-stranica tj. pionir ovog posla! S više od 125 tisuća e-knjiga te više od 40 tisuća zadovoljnih autora - Smashwords iza sebe nema samo riječi nego i dijela. Smaswords će prihvatiti Word datoteku i cover sliku, a za nekoliko minuta ćete dobiti i mogućnost formatiranja teksta, promjene formata ... Smaswords je odličan za početnike, donosi vam dosta savjeta te čak i vodiče koji pomažu pri pisanju knjiga. NCX navigacija te custom paragraph styling su uključeni! Jako dobro rješenje, za više informacija uključujući i provizije koje se kod svih svako toliko mijenjaju - posjetite Smashwords glavnu stranicu.

BookBaby ima najbolju podršku od svih servisa i iskreno - donosi jako veliki broj alata. Ovdje počinju i cijene biti paprenije no dobro - sve od cover designa te totalne dominacije nad svim alatima koje je moguće implementirati - isplati se. Dosta fluidna stranica s jako lijepim izgledom, a o brzini da i ne govorimo. BookBaby je napravio ime na kvaliteti i ukoliko tražite kvalitetu neovisno o novcu - ne trebam vam uopće niti naglašavati da ćete ovdje imati sve što vam treba.

Barnes & Noble's Publt je također jako dobar self-publishing servis koji je sličan Amazon KDP-u no treba naglasiti da je provizija puno veća no mislim da bi vam se moglo svidjeti njihovo sučelje prilagođeno estetama te korisnicima koji kada pišu i organiziraju prodaju knjige žele to raditi u fora okruženju. Svi standardni alati su tu, podrška je dobra i čini mi se da bi vam ovo mogla biti također jedna jako lijepa alternativa jer isto nema limitacije vezane uz formate teksta.

OK, idemo dalje, što se tiče " običnih  knjiga" odnosno servisa za njihovu prodaju,  možete koristiti eBay, Amazon i ostale servise koji nisu čisto specijalizirani za tu stvar, ali svakako mogu dati rezultate. Naravno, tu ne moramo ići u detalje - tu je sve jasno, treba vam medij koji će vam osigurati bolju prodaju, pa ću vam navesti one koji su meni uljevali pouzdanje:

Lulu

Mill City Press

Xlibris

Webknjižara (ukoliko trebate domaće)

Na kraju moram dodati da svakako probate jdan od servisa i samo krenite s radom! Svi su oni dobri, neki manje, neki više, ali kada ovako kategoriziramo radnje - moram vam priznati da je šansa za promašenom investicijom jako mala jer - sve najviše ovisi o kvaliteti vašeg rada!

Sretno,

Darija Gorić od
jako dobar članak. hvala vam‌
Goran Gonar od
Baš i ja gledam linkove. Svi su ispravni. No ovo je fenomenalno! Ne linkovi već što nude servisi na tim linkovima. :) Svakako preporučam ih svima.‌
Borna Matić od
....a da li ste primijetili da je odgovor od g. Novaka još iz davne 2014 ? :) Sada je 2023!
9 godina razlike!!!! Pa koliko ovaj Znatko postoji? Ili je to neki deep fake datum? :D
Marin Duganđija od
Xlibris ima krivi link pa evo dobar: https://www.xlibris.com/en/
Mill City Press isto pa evo pravi: https://www.millcitypress.net/

Slična pitanja

3 odgovora 2.4k 👀
Ivan Gačić 18.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić
2 odgovora 17.0k 👀
1 odgovor 372 👀
1 odgovor 3.1k 👀
1 odgovor 300 👀
2 odgovora 669 👀
1 odgovor 1.4k 👀
2 odgovora 539 👀
2 odgovora 675 👀
2 odgovora 649 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Internet od ib2013
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...