Monika Kiris u rubrici Financije od

Kako se Money Motion bori protiv nejednakosti spolova u FinTech industriji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Money Motion dovodi vodeće FinTech stručnjakinje na konferenciju

Money Motion

Zabrinjavajući trend

Glavni nalazi prvog istraživanja o raznolikosti u FinTech industriji pod nazivom Fintech Diversity Radar provedenog 2021. pokazuju zabrinjavajući trend. Naime, udio osnivačica među prvih 1000 najbolje financiranih FinTech kompanija u svijetu iznosi jedva iznad 6 %, uz to da su među njima samo 16 % jedini osnivači, dok 68 od tih tisuću tvrtki vode žene u izvršnom vodstvu.

No utješno je što je broj osnivačkih timova sa ženama u porastu, koji  raste sa stope od 6 % u 2010. na 20 % u 2019. te na 30 % 2020 godine. Većina stručnih uloga koje žene drže u tim tvrtkama nalazi se u području ljudskih resursa i marketinga.

Kako bi budućnost financijske tehnologije uključivala sve ljude, industrija se mora baviti trenutnim FinTech izazovima u svjetlu ovih otkrića. S tim, Money Motion, koja će se održati 09. i 10. ožujka 2023. u Zagrebu, predstavlja priče tri inspirativne stručnjakinje koje se suprotstavljaju spomenutim statistikama:

  • Linh Van Deibel iskusna je stručnjakinja koja je pomogla izgraditi i proširiti četiri različita tehnološka startupa diljem Europe, SAD-a i Bliskog istoka. Osim toga, potpredsjednica je odjela za strategiju i korporativnog razvoja u kompaniji Banked. U Banked je došla kada je tvrtka upravo završila svoju seriju A, te im pomaže u transformaciji digitalnog plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i šire.
  • Nena Dokuzov je stručnjakinja za FinTech, članica i osnivačica World Metaverse Councila i inicijatorica prvog nacionalnog NFT-a u svijetu. Voditeljica je projektne skupine za novu ekonomiju i blockchain tehnologiju u Ministarstvu za gospodarski razvoj i tehnologiju u Sloveniji. Članica je OECD Savjetodavnog odbora za stručnu politiku blockchaina i potpredsjednica Savjetodavne skupine za napredne tehnologije pri UNECE-u.
  • Maha Al-Saadi, direktorica za usklađenost i regulatorne poslove u digitalnom ogranku Tradias Bankhaus Scheich, zagovara usvajanje digitalne imovine te je vrlo strastvena oko sigurnog usvajanja novih DLT tehnologija. S više od 16 godina iskustva u financijskim uslugama, usklađenosti i regulatornim poslovima pravi je stručnjak u blockchainu, DLT-u, digitalnoj imovini, CBDC-u i kriptovalutama, DeFi-ju i novim tržišnim strukturama.

Snage su udružila vodeća FinTech imena na tržištu, poput ASEE, Monri, UBIK, Mastercard i OTP banka, kako bi organizacijom ove konferencije omogućili regionalnim profesionalcima i entuzijastima priliku za razgovor s globalnim stručnjacima i stvaranje relevantnih poslovnih odnosa.

Preko 30 lidera industrije i 50 brendova doći će u Laub zahvaljujući Money Motion, u partnerstvu s Nexi Grupom. Razgovarat će se o sadašnjem stanju i budućnosti jedne od najdisruptivnijih tehnologija našeg vremena - FinTecha.

Money Motion - PR

Gordana Breyer, direktorica prodaje i odnosa s klijentima u Nexi Grupi, izjavila je:

„Kako digitalna ekonomija i apetit kupaca za besprijekornim plaćanjima rastu, nikad nije bilo važnije stvoriti okruženje u kojem se možemo osloniti na kolektivno znanje vrhunskih predstavnika FinTech industrije. Za nas u Nexi Grupi, udruživanje s Money Motionom predstavlja korak naprijed, jer nas naše jake lokalne sposobnosti i međunarodna snaga potiču da uvijek gledamo dalje od transakcija i fokusiramo se na holističko korisničko iskustvo. Samo okupljanjem stručnjaka, klijenata i talenata možemo voditi naše kupce u sljedeću eru plaćanja.”

Money Motion -

Sve veći regionalni interes za FinTech teme i rješenja prepoznala je i Magda Milas, priznata FinTech stručnjakinja i predsjednica udruge Alice in Blockchains, community sponzora konferencije Money Motion:

“U Hrvatskoj je prisutna rastuća zajednica profesionalaca i entuzijasta za teme koje obuhvaća FinTech i prepoznajemo kako sve više ljudi želi naučiti i razumjeti najnovije financijske tehnologije bez obzira radi li se o njihovom profesionalnom radu ili samo o području osobnog interesa. Podržavamo projekte poput konferencije Money Motion i mislimo kako se upravo ovakvim inicijativama pruža jedinstveno iskustvo i prilika za edukaciju, razmjenu stručnog znanja, kao i gradnja poslovne mreže. Neke grane FinTecha poput embedded financea, BNPL-a ili buy now pay later, DEFI-a ili decentraliziranih financija i open bankinga su se tek posljednjih godina počele intenzivnije razvijati, stoga će biti vrlo zanimljivo čuti stručnjake iz svake od navedenih”

Kako do ulaznica za konferenciju?

OVDJE možete saznati kako do ulaznica za jedinu FinTech konferenciju na koju trebate doći - Money Motion.

Slična pitanja

1 odgovor 759 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...