Monika Kiris u rubrici Obrazovanje od

Kako se prijaviti za natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjenom učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola koje organizira Addiko Banka 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od

Otvorene prijave za natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjeno osnovnoškolcima

Najuspješnijih 20 timova imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade

ABC PublicRelations Croatia

Kako bi se poboljšala financijska pismenost učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira natjecanje u financijskoj pismenosti – online kviz „Novac i ja

Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Štedopis je u 2022. godini kroz niz edukativnih radionica o financijskoj pismenosti podučio više od 500 osnovnoškolaca, stoga se nastavlja i u 2023. godini, ali u obliku online kviza „Novac i ja“. Natjecanje će se provesti na platformi Kahoot!, a najuspješniji timovi imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade kao što su pametne ploče i satovi, Štedopisove radionice financijske pismenosti za cijeli razred i druge prigodne poklone.

Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis, izjavila je:

„Veliki odaziv osnovnih škola za prošlogodišnje radionice i činjenica da se tražilo mjesto više pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Drago nam je da ćemo, uz podršku našeg partnera, ovogodišnjim natjecanjem iz financijske pismenosti još jednom imati priliku odgovoriti na učeničke potrebe za financijskim znanjem“

Rezultati istraživanja Instituta za razvoj obrazovanja provedenog u okviru projekta „Građani za pet!“ potvrdio je da učenici imaju želju za financijskim obrazovanjem. Nakon sudjelovanja u radionicama, od ispitanih 800 učenika, više od 90% njih smatralo je da zna upravljati novcem. Više od 85 % njih prepoznalo je korisnost i važnost naučenog te se složilo s tvrdnjom da bi voljeli češće imati takve radionice.

Natjecanje u financijskoj pismenosti „Novac i ja“ još je jedan u nizu projekata koje je financijski podržala Addiko banka i tako iznova potvrdila svoju poziciju edukatora na tom području, kao i stratešku usmjerenost brizi za financijsku pismenost građana. 

Više informacija o natjecanju i prijavama dostupno je OVDJE

Slična pitanja

2 odgovora 311 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...