Marinko Zadro u rubrici Filmovi i serije od Marinko Zadro
promjena rubrike od Znatko
u kojim zemljama EU (Europske Unije) neki narod više skida filmove a u kojima je to nemoralno? ne pitam za zakon jer znam da on svugdje postoji pa i da se vjerojatno i primjenjuje, već me više zanimaju narodni običaji po ovom pitanju.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak

Pozdrav,

Neki od najvećih "trošioca" takve zabave koja naravno nije u potpunosti legalna su talijani. Procjenjuje se da svaki drugi talijan ili talijanka kroz tjedan takve stranice posjeti nevjerojatnih 2-3 puta po danu! Naravno, ne skidaju samo filmove, ali tamo je "warez" zaista nešto što je uzelo dosta maha.

Čudno no istinito - Njemačka je odmah iza njih, a radi se o zemlji koja "diktira" EU. Tamo je "glazbeni" warez dosta zastupljeniji, a moje iskustvo je da su Nizozemci i Velika Britanija odmah i/ili do Njemačke po tom pitanju.

Poljska, skupa s zemljama bivšeg istočnog bloka zaista također ima "pune ruke wareza" no tamo je još uvijek čak popularno takav sadržaj preuzimati te PREPRODAVATI. To postaje veliki problem, pogotovo u Bugarskoj, Rumunjskoj itd.

Francuska te ostale države gdje je ovakvo ponašanje veoma nemoralno - održavaju malo bolje stanje što se tiče distribucije takvog sadržaja no moram napomenuti da i u zadnje 2 godine ta država te ostale osjećaju sve veću potražnju takvog sadržaja, možda i zbog cijele ekonomske situacije koja se odvija u svijetu.

Kada je u pitanju moral, ipak - sve te zemlje su poprilično daleko od nas, ali i od Balkana općenito.

Slična pitanja

2 odgovora 2.3k 👀
1 odgovor 179 👀
1 odgovor 782 👀
4 odgovora 318 👀
1 odgovor 698 👀
Ivana Basar 05.09.2020. pitanje u rubrici Financije od Ivana Basar
1 odgovor 262 👀
1 odgovor 166 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...