Mila Validžić u rubrici Osobni razvoj od

Koliko nas blagdani uistinu čine sretnima? Ili neke možda čini da se osjećaju nesretni?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koliko je bitno okupljanje obitelji za blagdane?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Viktor Viljac od
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor

Blagdani mogu imati različite učinke na različite ljude i njihovo zadovoljstvo životom. Za neke ljude, blagdani su vrijeme koje uključuje sreću, ljubav i zajedništvo s voljenima, što može dovesti do povećanja sreće i zadovoljstva životom.

Međutim, za druge, blagdani mogu donijeti pritisak, stres, i razmišljanje o nezadovoljstvima ili problemima u životu, što može uzrokovati osjećaj nesreće. Osobito ako su loše financijske situacije ili problemi u odnosima, blagdani mogu dodatno pogoršati situaciju.

Blagdani sami po sebi neće činiti svakoga sretnim ili nesretnim. Ono što čini ljude sretnima ili nesretnima zavisi od mnogih faktora, uključujući njihovo mentalno i emocionalno stanje, odnose s bližnjima, financijske situacije i mnoge druge čimbenike. Važno je da se ljudi pridržavaju onoga što čini njih sretnima, bez obzira na to jesu li u blagdanskoj sezoni ili ne.

+10 glasa
Eva Benaković od

U kojim slučajevima nas blagdani uistinu čine sretnima?

 1. Kada se „isključimo“ od svakodnevnih brigasmiley

  Blagdani nam daju odmor od svakodnevne rutine i omogućuju nam da ostavimo sve brige iza sebe, makar nakratko. Lako se isključiti iz svakodnevnih briga uz prijatelje, obitelj, slavlje i blagdanska jela.

 1. Kada odmaramosmiley

  Ne postoji ništa toliko zadovoljavajuće kao buđenje bez alarma, a blagdani nam to omogućuju više nego prosječno. Odmor nam pruža priliku da se potpuno opustimo i odmorimo umorno tijelo i duh. San je dobar za nas, a mogućnost da se prepustimo dodatnim satima sna sigurno će nam pomoći da budete sretniji blagdanima.

 1. Kada provodimo zajedničko vrijeme s bliskim osobamasmiley

  Blagdani su savršeno vrijeme za kvalitetno provođenje zajedničkog vremena s ljudima koje volimo. Svakodnevni život može stati na put kada je riječ o zajedničkom druženju, dok blagdanima imamo gomilu slobodnog vremena da zajedno provodimo kvalitetno vrijeme.

 1. Kada se rješavamo stresasmiley

  Nije iznenađujuće da nam praznici pomažu osloboditi se stresa, jer radimo stvari koje nam pričinjavaju zadovoljstvo i odvlače nam um na ljepša mjesta.

Happy Holidays! | News

Slična pitanja

1 odgovor 135 👀
1 odgovor 97 👀
6 odgovora 1.2k 👀
2 odgovora 90 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...