Hrvoje Hladnik u rubrici Turizam i putovanja od Hrvoje Hladnik

Na koje promjene poslovnih procesa unutar turističke kompanije utječe digitalizacija u turizmu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što znači digitalizacija za turizam?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković

Na koje promjene poslovnih procesa unutar turističke kompanije utječe digitalizacija u turizmu?

Što je digitalizacija u turizmu?


Digitalizacija se definira kao korištenje digitalnih tehnologija za upravljanje i razvoj poslovanja, što osim prodaje roba i usluga putem interneta uključuje prikupljanje i tumačenje velikih podataka koji mogu pomoći u razvoju novih aktivnosti ili promjeni postojećih aktivnosti.


Find Digital Services at your Price | TIN DIGITAL

Koje promjene donosi digitalizacija u turizmu?

->Turističke kompanije koriste tzv. e-turizam kao proces digitalizacije cijelog turističkog sektora i infrastrukture, a online usluge pomažu im pri učinkovitijem i lakšem povezivanju s klijentima, te povećanju rezervacija i prihoda.

->Korisnici sada imaju kontrolu nad svojom rezervacijom na dlanu, te preko interneta mogu brzo izvršiti ažuriranja bez interakcije s agentom korisničke službe.

->Mobilne aplikacije, beskontaktno plaćanje i IoT uređaji samo su neke od tehnologija koje su u trendu u industriji putovanja i turizma.

->Tehnologije u nastajanju, uključujući glasovno pretraživanje, virtualnu i proširenu stvarnost, tehnologiju prepoznavanja lica i ostalo, dovele su do usvajanja pametnih zvučnika u hotelima, obilazaka virtualne stvarnosti turističkih tvrtki i novih načina prijave, bez čekanja u redu i razgovora s recepcijom.

->Tehnološka infrastruktura koja podržava poboljšano umrežavanje i interakciju između poduzeća i dionika turističkog sektora u digitalnom okruženju.

+7 glasa
Mate Kostovski od Mate Kostovski
Digitalna transformacija jedne tvrtke je proces koji obuhvaća sve poslovne procese. Oni su naravno drugačiji ovisno o samoj tvrtci, ali se mogu podijeliti na tri veće grupe procesa -> create - sell - operate. U tom kontektsu procesi se reflektiraju na procese kreiranja samih turističkih proizvoda, procese prodaje (offline i online) i customer successa, egzekuciju operativnih procesa, pripremu samog putovanja, procese financijskog dijela naplate putovanja klijentu kao i zatvaranja troškovne strane s dobavljačima s računovodstvenog aspekta. Kroz sve procese se prožimaju procesi marketinga prema kupcima i dobavljačima u obliku isticanja proizvoda, definiranja marketinških promocija te komunikacija i centralizacija informacija sa fokusom na CRM.

Slična pitanja

2 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 697 👀
4 odgovora 452 👀
2 odgovora 875 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...