142 pregleda
Monika Kiris u rubrici Tehnologija od Monika Kiris

Na čijim ICT rješenjima se bazira gotovo cijeli bankarski sustav u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Gotovo cijeli bankarski sustav u Hrvatskoj se bazira na ICT rješenjima tvrtke Asseco SEE (d.o.o.). Asseco SEE je vodeći pružatelj bankarskih ICT rješenja u regiji, a u Hrvatskoj opslužuju gotovo sve banke. Asseco SEE nudi širok raspon ICT rješenja za banke, uključujući core banking sustave, sustave za upravljanje rizicima i complianceom, sustave za internetsko bankarstvo i mobilno bankarstvo, sustave za kartično poslovanje te mnoge druge. Njihova rješenja su integrirana, fleksibilna i skalabilna te omogućuju bankama da pružaju kvalitetnije i efikasnije usluge klijentima.

+1 glas
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

TIS Grupa - Hrvatska IT tvrtka koja mijenja industriju

Ova IT kompanija iz naslova, zbog učinkovitosti u rješavanju najtežih zadataka u optimalnom roku, od malog se obiteljskog poduzeća rascvjetala u jednu od ključnih tvrtki o kojima ovisi svakodnevica baš svakoga od nas. 

To umijeće rješavanja problema je ujedno i glavni razlog zbog kojeg se cijeli bankarski sustav u zemlji temelji na nekom od TIS-ovih rješenja. TIS-ovi su stručnjaci na neki način razvijali baš svaki kanal kroz koji u Hrvatskoj putuje novac, neovisno o tome radi li se o uslugama instant plaćanja, međubankarskih transakcija ili nacionalnom klirinškom sustavu.

Važnost TIS Grupe potvrđuju suradnje s najvećim hrvatskim bankama, koje već desetljećima ulažu svoje povjerenje u TIS-ova rješenja. Iako je core business TIS Grupe još uvijek primarno vezan uz domaću financijsku industriju, tvrtka se posljednjih godina ponovno snažno okreće stranim tržištima i razvoju inovativnih rješenja koja se temelje na najsuvremenijoj AI tehnologiji.

Budući da su se trendovi poslovanja tijekom više od tri desetljeća, koliko je TIS Grupa prisutna na IT sceni, značajno mijenjali, ova se domaća kompanija kroz svoju povijest uspješno prilagođavala svim okolnostima. Dženan Lojo, direktor TIS Grupe, izjavljuje:

„Još jedan od ostvarenih ciljeva na koje smo itekako ponosni je prilagodba vodećim globalnim trendovima i u organizacijskom smislu. Konkretno, promijenili smo način rada na sva tri tržišta na kojima je TIS Grupa trenutno prisutna. U praksi to znači da osim centralnih ureda radimo i u izdvojenim uredima koji se nalaze u drugim gradovima, što našim djelatnicima omogućuje izrazitu fleksibilnost, s obzirom na to da trenutačno poslujemo s više od 7 različitih europskih adresa. Naravno, onim djelatnicima koji se nisu odlučili za opciju obavljanja posla na izdvojenom mjestu rada u svojim domovima“.

Slična pitanja

2 odgovora
3 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...