Mila Validžić u rubrici Web Marketing od Mila Validžić

Što znači ova marketinška izjava u svijetu digitala, iako i ne mora biti u digitalu već općinito u marketingu:

 "Sadržaj je kralj"

(Content is a King)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac
odabran od Mila Validžić
 
Najbolji odgovor

Marketinška izjava "Sadržaj je kralj" znači da je sadržaj, odnosno kvalitetan i relevantan materijal koji se dijeli na različitim platformama (web stranice, društvene mreže, blogovi, video zapisi, e-knjige itd.), ključan za privlačenje, zadržavanje i angažiranje ciljane publike.

U svijetu digitalnog marketinga, gdje postoji velika količina sadržaja koji se konstantno dijeli na različitim platformama, važno je da sadržaj bude izvorno, kreativan, edukativan i/ili zabavan, ali i optimiziran za tražilice (SEO) kako bi se osiguralo bolje pozicioniranje na tražilicama i lakše pronalaženje od strane korisnika.

Kada se radi o kreiranju kvalitetnog sadržaja, važno je uzeti u obzir ciljnu publiku i njihove potrebe i interese, kao i trendove u određenoj niši ili industriji. Sadržaj može biti u različitim formatima - tekstualni, video, infografika, podcast, itd., a cilj je da bude informacijski vrijedan i koristan za korisnika.

Ukratko, izjava "Sadržaj je kralj" znači da je kvalitetan sadržaj ključan za uspješnu marketinšku strategiju, jer može pomoći u privlačenju i zadržavanju publike te izgradnji autoriteta i prepoznatljivosti brenda.

+4 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

SADRŽAJ JE KRALJ! 

Vrlo poznata, ali i vrlo važna izjava u svijetu marketinga. Ova izjava znači da je sadržaj, ili moderno nazvano content, najvažnija stvar i glavni pokretač svakog marketinškog posla. 

Sadržaj u marketingu jest vrlo relativan. Sklon je stalnim promjenama i praćenju najnovijih trendova, ali je i glavna niša koja ostvaruje ciljeve koji se žele dostići. Nadalje, sadržaj treba biti prilagođen publici, platformi (društvena mreža na kojoj se kreira), proizvodu, cilju i rezultatu. 

Zbog toga jer je on glavni pokretač u ostvarenju ciljeva te onaj koji privlači i zadržava publiku, mora biti kralj - glavni, maštovit, dobro koncipiran i dobro kreiran. 

Ako ste dobro koncentrirani na sadržaj i posvetite mu veliku količinu vremena, vaša će ciljana publika to primijetiti te će vas zbog toga i pratiti. 

Slična pitanja

4 odgovora 579 👀
2 odgovora 625 👀
3 odgovora 395 👀
09.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
2 odgovora 1.8k 👀
3 odgovora 983 👀
Marinko Zadro 30.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
1 odgovor 151 👀
Monika Kiris 11.05.2023. pitanje u rubrici Pravo od Monika Kiris
2 odgovora 3.9k 👀
Marin Barić 14.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Marin Barić
2 odgovora 329 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...