608 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić
Sadržaj koji objavljujemo često nazivamo "kraljem" u svijetu digitalnog marketinga i kažemo da je dio marketinške strategije. Kako onda "kralj" koji je vrh može biti opisan sa "manje je više"? Molim objašnjenje te najave da će za content marketing u 2017. pojam "manje je više" značiti više.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Elizabeta Bolarić od Elizabeta Bolarić
uređen od Znatko

Content marketing je strateški pristup marketingu koji u fokus stavlja kvalitetu sadržaja koja se prenosi korisnicima preko određenog marketinškog kanala. “Manje je više” objašnjava da sadržaj koji se plasira ciljanoj skupini korisnika treba biti kratak i jasan kako bi prenesena informacija bila relevantna i visoko vrednovama. U doba digitalnog marketinga korisnici brzo reagiraju, prihvaćaju ili odbacuju infomacije u 2-5 sekunde od susreta sa sadržajem, stoga je sve važniji naglasak na kratke, zanimljivu komunikaciju koja ističe koristi proizvoda/usluge i time zadržava pažnju korisnika koji se tada lakše i brže povezuje s markom (ne imenom već robnom markom, brendom). :)

 

+9 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak

"Manje je više" – poznata je uzrečica minimalizma koju je rekao njemački arhitekt Ludwig Mies van der Rohe, a koja se provlači kroz različite sfere ljudskog djelovanja, a opisuje nečiju težnju ka jednostavnošću, za lišavanjem svega onoga što odvraća i ometa nečiju pozornost tako da se taj može slobodno usredotočiti na istinsku srž stvari. 

U content marketingu također možemo primijeniti ovu uzrečicu, i to ne samo 2017. već još više i više u 2018. i 2021. te će itekako još više imati smisla u 2022. godini, ali i kasnije. Cilj content marketinga je stvaranje dugoročnih veza s kupcima radi poboljšanja prodaje. Potencijalne kupce content marketing privlači kroz praćenje prirodne komunikacije. Da bi komunikacija u content marketingu bila što prirodnija i bliska svakodnevnom govoru i razgovoru, ona treba biti jezgrovita, jasna, smislena, fokusirana, jednostavna. A onda što drugo nego opisana uzrečicom - manje je više. :)

Slična pitanja

2 odgovora
5 odgovora
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
2 odgovora
Zoran Jurić 13.05.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...