460 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić (8.6k bodova)
Sadržaj koji objavljujemo često nazivamo "kraljem" u svijetu digitalnog marketinga i kažemo da je dio marketinške strategije. Kako onda "kralj" koji je vrh može biti opisan sa "manje je više"? Molim objašnjenje te najave da će za content marketing u 2017. pojam "manje je više" značiti više.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Elizabeta Bolarić od Elizabeta Bolarić (542 bodova)
uređen od Znatko

Content marketing je strateški pristup marketingu koji u fokus stavlja kvalitetu sadržaja koja se prenosi korisnicima preko određenog marketinškog kanala. “Manje je više” objašnjava da sadržaj koji se plasira ciljanoj skupini korisnika treba biti kratak i jasan kako bi prenesena informacija bila relevantna i visoko vrednovama. U doba digitalnog marketinga korisnici brzo reagiraju, prihvaćaju ili odbacuju infomacije u 2-5 sekunde od susreta sa sadržajem, stoga je sve važniji naglasak na kratke, zanimljivu komunikaciju koja ističe koristi proizvoda/usluge i time zadržava pažnju korisnika koji se tada lakše i brže povezuje s markom (ne imenom već robnom markom, brendom). :)

 

+5 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak (15.7k bodova)

"Manje je više" – poznata je uzrečica minimalizma koju je rekao njemački arhitekt Ludwig Mies van der Rohe, a koja se provlači kroz različite sfere ljudskog djelovanja, a opisuje nečiju težnju ka jednostavnošću, za lišavanjem svega onoga što odvraća i ometa nečiju pozornost tako da se taj može slobodno usredotočiti na istinsku srž stvari. 

U content marketingu također možemo primijeniti ovu uzrečicu, i to ne samo 2017. već još više i više u 2018. i 2021. te će itekako još više imati smisla u 2022. godini, ali i kasnije. Cilj content marketinga je stvaranje dugoročnih veza s kupcima radi poboljšanja prodaje. Potencijalne kupce content marketing privlači kroz praćenje prirodne komunikacije. Da bi komunikacija u content marketingu bila što prirodnija i bliska svakodnevnom govoru i razgovoru, ona treba biti jezgrovita, jasna, smislena, fokusirana, jednostavna. A onda što drugo nego opisana uzrečicom - manje je više. :)

Slična pitanja

2 odgovora
Znatkica 06.02.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Znatkica (5.2k bodova)
2 odgovora
5 odgovora
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...