Još više bodova za nove i prethodne odgovore, kao i za pohvale bez limita

Što znači "manje je više" u Content marketingu?

126 gledanja
Neznani Neznalica 11.05.2017. pitanje u kategoriji Web Marketing od Neznani Neznalica [Superaktivan] (2,114 bodova)
Sadržaj koji objavljujemo često nazivamo "kraljem" u svijetu digitalnog marketinga i kažemo da je dio marketinške strategije. Kako onda "kralj" koji je vrh može biti opisan sa "manje je više"? Molim objašnjenje te najave da će za content marketing u 2017. pojam "manje je više" značiti više.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 ocjena
Elizabeta Bolarić 14.05.2017. odgovor od Elizabeta Bolarić [Aktivan] (320 bodova)
06.02. uređeno od Znatko

Content marketing je strateški pristup marketingu koji u fokus stavlja kvalitetu sadržaja koja se prenosi korisnicima preko određenog marketinškog kanala. “Manje je više” objašnjava da sadržaj koji se plasira ciljanoj skupini korisnika treba biti kratak i jasan kako bi prenesena informacija bila relevantna i visoko vrednovama. U doba digitalnog marketinga korisnici brzo reagiraju, prihvaćaju ili odbacuju infomacije u 2-5 sekunde od susreta sa sadržajem, stoga je sve važniji naglasak na kratke, zanimljivu komunikaciju koja ističe koristi proizvoda/usluge i time zadržava pažnju korisnika koji se tada lakše i brže povezuje s markom (ne imenom već robnom markom, brendom).

 

+3 ocjena
Hrvoje 20.02. odgovor od Hrvoje [Megaktivan] (11,352 bodova)

"Manje je više" – poznata je uzrečica minimalizma koju je rekao njemački arhitekt Ludwig Mies van der Rohe, a koja se provlači kroz različite sfere ljudskog djelovanja, a opisuje nečiju težnju ka jednostavnošću, za lišavanjem svega onoga što odvraća i ometa nečiju pozornost tako da se taj može slobodno usredotočiti na istinsku srž stvari. 

U content marketingu također možemo primijeniti ovu uzrečicu, i to ne samo 2017. već još više i više u 2018. i 2021. te će itekako još više imati smisla u 2022. godini, ali i kasnije. Cilj content marketinga je stvaranje dugoročnih veza s kupcima radi poboljšanja prodaje. Potencijalne kupce content marketing privlači kroz praćenje prirodne komunikacije. Da bi komunikacija u content marketingu bila što prirodnija i bliska svakodnevnom govoru i razgovoru, ona treba biti jezgrovita, jasna, smislena, fokusirana, jednostavna. A onda što drugo nego opisana uzrečicom - manje je više.

Slična pitanja

2 odgovora 1,518 gledanja
3 odgovora 551 gledanja
Marinko Zadro 30.12.2013. pitanje u kategoriji Web Marketing od Marinko Zadro [Superaktivan] (4,499 bodova)
1 odgovor 193 gledanja
5 odgovora 1,708 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

5,718 pitanja

8,905 odgovora

1,637 komentara

969 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri!
...