Još više bodova za nove i prethodne odgovore, kao i za pohvale bez limita

Kako znamo da content marketing donosi rezultate?

33 gledanja
Znatkica 06.02. pitanje u kategoriji Web Marketing od Znatkica [Superaktivan] (2,263 bodova)

Kako možemo znati da nam content marketing  (sadržaj na internetu) donosi rezultate? Koju statistiku treba pratiti u content marketingu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Šta je to content marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 ocjena
Hrvoje 20.02. odgovor od Hrvoje [Megaktivan] (11,342 bodova)

Poslovni ljudi razumiju ROI [return of investment], a content marketing tu ima mogućnost stvaranja i mjerenja omjera uloženog i dobivenog. Uostalom, to je odlika općenito digitalnog marketinga. Više od 80% nas marketingaša koji reodvno stvaramo sadržaj na internetu osjetili smo na vlastitoj koži pozitivan učinak za ROI za inbound marketing.

Kako DemandMetric zaključuje, content marketing košta 62% manje nego tzv. tradicionalni marketing dok istovremeno stvara 3 puta više leadova. Osim toga, HubSpot zna da 1 od 10 blogova (iako možemo tu govoriti o bilo kojim web stranicama, pa i forumu s pitanjima i odgovorima kao što je ovaj tu gdje pišem) s vremenom će sve više rasti promet tj. bit će učinkovitiji u stvaranju novih leadova. No, bitno je sadržaje stvarati svaki dan i to kvalitetan, edukativan i relevantan sadržaj jer to isto na internetu radi i Vaša konkurencija.

Poznati portal SEMrush napisao je da u digitalnom marketingu konverzije se stvaraju kod različitih vrste sadržaja, dok među najbolje tipove sadržaja spadaju kombinacije:

  • vodiča (uputstva),
  • how-to (kako) tekstova (ima ih nešto i kako odgovora na Znatku), 
  • Q&A (pitanja i odgovori kao Znatko), 
  • liste podataka, 
  • forumi (kao Znatko),
  • info grafike, 
  • e-knjige (PDF), te 
  • online javne prezentacije (npr. SlideShare).

Content marketing je poznat kao generator konverzija, te je stoga njega najbolje mjeriti kroz količinu uspješnih konverzija.

Mjerenje content marketinga najjednostavnije, a po meni i najbolje, je napraviti korištenjem Google Analytics alata ili nekog od sličnih servisa koji su dostupni na internetu. Instaliranjem Google Analytics alata na Vaš web-shop možete povezati proizvode u Vašem web-shopu sa određenim sadržajem koji vodi na te proizvode. Analiziranjem svih uspješnih kupovina Vaših proizvoda u Google Analyticsu dolazite do saznanja koji točno sadržaji, u kojem vremenu i koliko u odnosu na druge sadržaje Vama donose prihode baš za taj, ali i sve ostale proizvode u web-shopu.

Slična pitanja

2 odgovora 1,518 gledanja
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

5,718 pitanja

8,889 odgovora

1,636 komentara

969 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri!
...