Monika Kiris u rubrici Financije od

Kako je bilo na konferenciji Money Motion 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od

Money Motion 2023. - najveća regionalna FinTech konferencija

Održala se 9. i 10. ožujka 2023. u zagrebačkoj Laubi

Money Motion posjetilo je 1112 posjetitelja, od kojih su mnogi FinTech stručnjaci i entuzijasti iz 15 zemalja diljem svijeta. Svi prisutni su dobili odgovore na različita pitanja o financijskim i tehnološkim temama, od otvorenog bankarstva, preko ulaganja i njegovih rizika, kripto prevara, sve do financijske inkluzije. 

Panelime i prezentacijame održala su i poznata lica industrije, poput partnera Revoluta Andrius Bičeika i voditelj poslovnog razvoja Unzera Panagiotis Kriaris, zahvaljujući kojima se FinTech konferencija već pozicionirala na vodećem mjestu regije što su potvrdili i mediji diljem zemlje i šire.

Damir Čaušević iz Monrija, organizatora konferencije uz UBIK, ASEE i Mastercard u partnerstvu s Nexi i OTP bankom, poručio je:

“Pri organizaciji postavili smo si vrlo ambiciozna očekivanja i oduševljen sam jer je konferencija nadmašila sve ono čemu smo se nadali. Postali smo ključno mjesto okupljanja za razmjenu znanja i iskustava stručnjaka iz payment, banking i crypto industrije. Pomno smo slušali sve komentare posjetitelja i sudionika konferencije i drago nam je da smo opravdali njihovo povjerenje. Za sljedeću godinu imamo još ambicioznije planove. S ovogodišnjim iskustvom znamo da možemo napraviti event koji će postati nezaobilazno mjesto FinTech zajednice u cijeloj Europi”

Petra Velijević / Money Motion

Drugi dan konferencije otvorio je Christian Rau iz Mastercarda s jasnom porukom - korisnici već žele posjedovati kriptovalute i NFT. Stoga Mastercard, kao globalni lider, već nudi konkretne kanale i proizvode za kripto ekosistem već danas te surađuje s brojnim partnerima. 

Održala se i panel rasprava o različitim modelima plaćanja te BNPL (engl. Buy now, pay later) koji u digitalnim transakcijama već sada sudjeluje s 25 %. 

Hoće li kripto tehnologije preuzeti hrvatsko financijsko tržište možete saznati ovdje.

Proglašeni su i dobitnici Money Motion Startup natjecanja unutar kojeg se natjecalo 11 startupova iz regije. Više o tome možete vidjeti ovdje.

Petra Velijević / Money Motion

Svi posjetitelji su svojim goodie bagovima dobili i kod za 50 % popusta na ulaznice prijateljske konferencije u Splitu, već četvrtu sezonu BlockSplita koji će se održati od 23. do 25. svibnja 2023., a kod je moguće iskoristiti do kraja tjedna.

Za sljedeće izdanje konferencije u 2024. godini karte su već u prodaji na platformi Entrio za 69 eura.

Slična pitanja

1 odgovor 196 👀
1 odgovor 791 👀
1 odgovor 245 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...