170 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Zašto je 2023. godina Europska godina vještina?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Gdje proslaviti Dan Europe u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija

Europska godina vještina 2023.

Obilježavanje rođendana Europske unije, Dan Europe, svake se godine povezuje s temom koja je za tu godinu dogovorom odabrana kao ključna u komunikaciji europskih institucija prema građanima. Ove 2023. godine radi se o Europskoj godini vještina

Demografske i brojne druge promjene na tržištu rada od svih građana Europske unije traže usmjeravanje na cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina. Oni koji uče i usvajaju nova znanja, lakše se nose s promjenama na tržišta i uključeniji su u gospodarske procese. 

Globalna geopolitička i ekonomska situacija, inflacija i recesija traže visok stupanj prilagodbe. Pojedinci, tvrtke i organizacije koje su prilagodljive, otpornije su na promjene i održavaju poslovni kontinuitet. Radna snaga s vještinama koje su tražene na tržištu rada pridonosi i održivom rastu, stvara više inovacija i poboljšava konkurentnost tvrtki.

U okviru Europske godine vještina – a u suradnji s Europskim parlamentom, državama članicama, socijalnim partnerima, javnim i privatnim službama za zapošljavanje, gospodarskim i industrijskim komorama, pružateljima usluga obrazovanja i osposobljavanja te radnicima i tvrtkama – Europska komisija zato želi pružiti novi poticaj cjeloživotnom učenju radi boljeg korištenja potencijala europske radne snage, ali i kvalitetnijih prilika kod prelaska s jednog radnog mjesta na drugo. 

Važno je povezivanje ambicija i sposobnosti pojedinaca s prilikama i potrebama tržišta, kao i uključivost i zapošljavanje što većeg broja ljudi, osobito trenutno nezaposlenih mladih i žena. Naglasak je i na privlačenju talenata iz trećih zemalja s vještinama koje trebaju Hrvatskoj i Europskoj uniji, uz nove mogućnosti dodatne edukacije, mobilnosti i priznavanje kvalifikacija.

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...