160 pregleda
Monika Kiris u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris

Kako je Porsche proslavio 75 godina postojanja u Zagrebu 2023. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Redakcija od Redakcija

Porsche proslavio 75 godina spektakularnom izložbom automobila

Zagrepčani, turisti i ostali prolaznici 8. lipnja 2023. mogli su pogledati posebnu izložbu atraktivnih modela Porsche vozila koja su se nalazila na zapadnom parkingu HNK-a.

Osim uzbudljive izložbe automobila, na lokaciji se odvilo i live oslikavanje Porsche Taycana (MY23) u suradnji s Graffiti na Gradele koji su do sada ugostili najbolje svjetske graffiti umjetnike i muraliste. Posjetioci su imali priliku svjedočiti stvaranju pravog umjetničkog djela na ovom popularnom modelu.


Oslikani Porsche Taycana (MY23)

Jedan od pažljivo odabranih modela koje je zagrebačka publika pogledala je 911 Speedster za koji automobilski znalci kažu da omogućuje jednostavno i čisto iskustvo vožnje. Ovaj model za pamćenje jedan je od najuspješnijih sportskih automobila, s ručno sklopivim mekim krovom otpornim na vremenske uvjete. 

Posjetioce je oduševila i predivna maslinasto zelena 8. generacija modela 911 sa standardnom unutrašnjosti u crnoj boji, a na ovoj jedinstvenoj izložbi vidjeli su i popularnu 6. generacija u bijeloj boji s crno-crvenom unutrašnjosti i udobnim kožnim sjedalima. 


Porsche model 911 GT3 RS iz 2023.

Kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. godine izazvala je divljenje svih prisutnih. Navedenim legendarnim automobilima pridružila se i bijela Carrera 911 GT3 iz 2007. godine te 911 Turbo iz 2001. i najnovija, osma generacija modela 911 GT3 RS iz 2023. godine.

foto: Paola Osrečki / RED agencija

+9 glasa
Dina Kljajić od Dina Kljajić
uređen od Dina Kljajić

Spektakularna proslava 75 godina Porsche sportskih automobila

Povodom svojeg 75. rođendana, Porsche je priredio proslavu kakvu i zaslužuje! Zajedno s mnogobrojnim gostima, partnerima i prijateljima, proslavio je dan kada je prvi Porsche dobio dozvolu za promet – Porsche 356 No. 1 Roadster – što je obilježilo službeno rođenje marke.

Spektakularna proslava 75 godina Porsche sportskih automobila u Zagrebu
Spektakularna proslava 75 godina Porsche sportskih automobila u Zagrebu

S dugogodišnjom tradicijom, Porsche se pozicionirao kao vodeći proizvođač sportskih automobila, a proslava je započela dnevnim dijelom kada su građani imali priliku pogledati spektakularnu izložbu atraktivnih modela Porsche 911 modela. Na zapadnom parkingu HNK-a, kultna crvena Carrera iz 1990. i metalik zelena Carrera iz 1995. oduševili su zagrebačku publiku, prolaznike i društvene mreže.

Fotografiranje uz predivan metalik srebrni 911 Speedster, maslinasto zelenu 8. generaciju modela 911 ili bijelu 6. generaciju bilo je neizostavno za sve zaljubljenike u sportske automobile. Uz ostale modele koje su posjetitelji imali priliku pogledati, poseban doživljaj zasigurno je bilo i jedinstveno live oslikavanje popularnog Porsche Taycana u suradnji s Graffiti na Gradele.

Proslava ove velike obljetnice nastavila se u HNK-u i u večernjem terminu gdje su odabrani gosti imali priliku pogledati plesnu predstavu u 5 činova pod kreativnim vodstvom Helene Janjušević i asistenta Igora Barberića.

Porsche proslavio 75 godina ispred HNK u Zagrebu
Porsche proslavio 75 godina ispred HNK u Zagrebu

Plesači su fantastičnom plesnom izvedbom u prekrasnim kostimima uspjeli prenijeti legendarnu priču o uspjehu marke Porsche i prepoznatljivim karakteristikama vozila. Zabava je potrajala dugo u noć, a oduševljeni su gosti, uz spektakularan vatromet iznad HNK-a i impresivan dron show, koji je po prvi puta na ovaj način izveden u Hrvatskoj, nazdravili i svim budućim uspjesima ovog obožavanog brenda sportskih automobila.

„Iznimno smo ponosni na razvoj marke Porsche u Hrvatskoj, što dokazuje impresivna brojka od preko 300 novih vozača Porsche automobila godišnje. Ove brojke ne bi bile moguće bez našeg vrhunskog tima koji se brine za zadovoljstvo, mobilnost, ali hedonistički doživljaj naših kupaca – Internal jer Porsche je više od automobila“, u svom govoru istaknuo je Vedran Prasnikar, direktor društva Porsche Inter Auto.

Već 75 godina, Porsche sanja u bojama, postavlja nove standarde u dizajnu, stvara izvanredne sportske automobile, prilagođava se potrebama kupaca i nudi uzbuđenje prilikom svake vožnje. U godinama koje slijede, generacije Porsche vozila zasigurno će nastaviti ostvarivati snove svih zaljubljenika u vožnju!

Foto: RED agencija

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...