59 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Promet i vozila od Mia Jelinčić [Superaktivan] (2.2k bodova)

Kako je otvorena pješačka zona Stare Vlaške u Zagrebu 2022. godine? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (29.3k bodova)

Stara Vlaška u novom ruhu oduševila velik broj posjetitelja

Zagreb je bogatiji za još jednu pješačku zonu! S ciljem smanjenja prometa u strogom centru Zagrebu, dio Stare Vlaške na potezu od Draškovićeve do Palmotićeve i službeno je 5. lipnja 2022. zatvoren za automobile, a prošetati najnovijom šetnicom u metropoli nisu propustili brojni građani. Glavni grad kreće prema zelenijoj budućnosti i humaniziranju prostora, a ova preobrazba samo je privremena. Finalno, ova nekadašnja obrtnička ulica dobit će novi izgled nakon urbanističko-hortikulturnog natječaja.

Kroz kombinaciju različitih umjetnosti - glazbe, street arta, izlagača obrtnika i raznih rukotvorina, stanovnicima grada Zagreba, predstavljena je Vlaška, u svom novom ruhu i program osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Voditeljici Idi Prester pripala je čast, zajedničkim snagama s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem proglasiti ovu veselu zagrebačku ulicu novom frekventnom lokacijom za pješake i one koji će posjećivati trgovine, obrte i ugostiteljske lokale u njoj.

Uz dobar ritam uličnog banda Scifidelity Orschestra i njihov prepoznatljiv, spontani nastup obilježena je proslava i otvorenje jedne od najdražih zagrebačkih ulica u kojem su uživali Ivana Kekin, Judita Franković, Goran Grgić, Lana Gojak, Tihana Harapin Zalepugin, Sara Stanić, Vili Matula, Lucija Lugomer i brojni drugi. Nitko od njih nije preskočio ni posebnu obrtničku zonu. Stara Vlaška okupila je obrtnike koji su na ukupno 7 štandova predstavili svoje radove – od modnih dodataka i dječjih igračaka do lokalnih rukotvorina na koje posjetitelji nisu mogli ostati imuni.

Posebnu pažnju privukli su murali. Poznatom umjetniku graffiti scene i partneru kolektiva Graffiti na gradele, Chezu 186, Stara Vlaška postala je inspiracija, te je ulicu pretvorio u oazu umjetnosti i ilustracija. Kako stvarati uličnu umjetnost mladi su mogli naučiti na posebnoj radionici grafita koju je vodila umjetnica Antonija Bačić, a ulicu su krasile i minijaturne instalacije projekta pod nazivom Mali Zagreb. Ta serija sićušnih kompozicija koja je kao jedinstven projekt počela prošle godine sada je zavladala i Starom Vlaškom. Tako postavljene duž ulice, uz rubnike i stepenice, nisu ostavile ravnodušnim posjetitelje Stare Vlaške na kojoj je sjajna atmosfera vlada tijekom cijelog dana, a dobro druženje i “minglanje” u strogom centru grada nastavilo se i kroz poslijepodnevne sate.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...