109 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Koji program nas očekuje na 29. izdanju Vinistre 2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Nikad bogatiji program na Vinistri

Od 5. do 7. svibnj 2023., porečka dvorana Žatika

Alma Radoš

Sve je spremno za 29. izdanje Vinistre gdje će se okupiti svi koji nešto znače na vinskoj sceni kako bi uživali u vrhunskim vinima 80 istarskih vinara.

Za istinske hedoniste pripremiljene su dvije pop-up zone - Vinistrina vinoteka i gourmet zona

U vinoteci uz kupnju omiljenog vina možete iskoristiti vaučer od pet eura koji se dobije uz ulaznicu, a u ekskluzivnoj gourmet zoni u petak (5. svibnja) očekuje se uživanje u koktelima i sirevima, dok će u subotu (6. svibnja) ljubitelji cigara i jakih alkoholnih pića uživati u ovoj jedinstvenoj kombinaciji.

Alma Radoš

Zaintereisrani će moći kušati sve nagrađene malvazije iz Istre i svijeta uz stručno vodstvo poznatih sommeliera na izlagačkom štandu Svijet malvazija.

U petak, 5. svibnja, dr. sc. Marijan Bubola govoriti o sustavu zaštićenih oznaka izvornosti i zemljopisnog porijekla EU kod vina, dok će dan nakon grupa agronoma pričati o održivom vinogradarstvu.

Alma Radoš

Istog dana bit će riječi i o tehnologiji u proizvodnji rakije, procesu od berbe do destilacije te o tehnologiji pripreme primarne sirovine i tehnologiji očuvanja kvalitete komine uz predstavljanje proizvoda tvrtke DESMarin Žulj.

Stručni dio završava degustacijom Decanterom nagrađenih vina s Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i udruge Vina Kvarnera.  

Nedjeljni program otvara degustacija istarskih kupaža pod vodstvom Tomislava Mikinca, sommeliera Hrvatskog sommelier kluba, a kako umjetnom inteligencijom do boljih vina otkrit će dr. sc. Ivana Rendulić Jelušić.

Alma Radoš

Nedjelja završava radionicom „5 za 5 studija vinarstva“, na kojoj će dr. sc. Mario Staver, pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci predstaviti nagrađena vina studenata koji su znanja stjecali na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

U tjednu održavanja Vinistre porečki ugostitelji pripremili su posebne jelovnike s pićem dobrodošlice, a na porečkoj rivi 5. i 6. svibnja pravi warm-up uoči dva atraktivna koncerta, u petak nastupa Night Express, a u subotu Gustafi.

Više informacija o načinu kupovine ulaznica možete pročitati OVDJE.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...