Monika Kiris u rubrici Poslovanje od

Koji program nas očekuje na 1. konferenciji o gig ekonomiji u Hrvatskoj? #2023

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Program prve hrvatske konferencije o gig ekonomiji

Na prvoj domaćoj konferenciji o gig ekonomiji, prisutni će moći saznati sve o dobrim i lošim stranama gig ekonomije

GIG konferencija 2023. u Zagrebu
GIG konferencija 2023. u Zagrebu

Jedan od ključnih govornika je poduzetnik s više od 20 godina iskustva - Tomasz Milosz iz Poljske, gdje preko 20% tržišta radnika čine upravo gig radnici. On ističe:

„Gig ekonomija podržava 8 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, koji promiče održiv i uključiv gospodarski rast, punu i produktivnu zaposlenost i dostojanstven rad za sve. Međutim, važno je napomenuti da gig ekonomija također predstavlja izazove, uključujući nesigurnost posla, nedostatak beneficija i zaštite te potencijalno iskorištavanje radnika.”

Milosz je osnivač start-upa GIGLIKE koji se bavi popularizacijom gig ekonomije i razbijanju stereotipa koji se često vežu za ovakav način rada. Dodaje da gig ekonomija ima veliki učinak na cjelokupno gospodarstvo, stoga je pokretanje javne rasprave o temama u vezi toga od velike važnosti.

U Hrvatskoj se pokrenuo razgovor o pravima i obavezama platformskih radnika te se od 1. siječnja 2024. očekuje nova regulativa. Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, reći će sve o novom informacijskom sustavu Vlade RH. Cilj tog sustava je učinkovitiji nadzor platformskog rada u Hrvatskoj. 

Raspravljat će se i o zaštiti radnih prava i stranim radnicima, nedostatku radne snage, statusu zaposlenja platformskih radnika te budućnosti tržišta rada i još brojnim temama.

Više o gig ekonomiji i prvoj hrvatskoj GIG konferenciji, pronađite na službenim web stranicama te na InstagramuFacebooku i LinkedInu.  

Slična pitanja

1 odgovor 2.4k 👀
1 odgovor 228 👀
1 odgovor 165 👀
1 odgovor 188 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...