57 pregleda
Monika Kiris u rubrici Poslovanje od Monika Kiris

Koji program nas očekuje na 1. konferenciji o gig ekonomiji u Hrvatskoj? #2023

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Program prve hrvatske konferencije o gig ekonomiji

Na prvoj domaćoj konferenciji o gig ekonomiji, prisutni će moći saznati sve o dobrim i lošim stranama gig ekonomije

GIG konferencija 2023. u Zagrebu
GIG konferencija 2023. u Zagrebu

Jedan od ključnih govornika je poduzetnik s više od 20 godina iskustva - Tomasz Milosz iz Poljske, gdje preko 20% tržišta radnika čine upravo gig radnici. On ističe:

„Gig ekonomija podržava 8 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, koji promiče održiv i uključiv gospodarski rast, punu i produktivnu zaposlenost i dostojanstven rad za sve. Međutim, važno je napomenuti da gig ekonomija također predstavlja izazove, uključujući nesigurnost posla, nedostatak beneficija i zaštite te potencijalno iskorištavanje radnika.”

Milosz je osnivač start-upa GIGLIKE koji se bavi popularizacijom gig ekonomije i razbijanju stereotipa koji se često vežu za ovakav način rada. Dodaje da gig ekonomija ima veliki učinak na cjelokupno gospodarstvo, stoga je pokretanje javne rasprave o temama u vezi toga od velike važnosti.

U Hrvatskoj se pokrenuo razgovor o pravima i obavezama platformskih radnika te se od 1. siječnja 2024. očekuje nova regulativa. Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike RH, reći će sve o novom informacijskom sustavu Vlade RH. Cilj tog sustava je učinkovitiji nadzor platformskog rada u Hrvatskoj. 

Raspravljat će se i o zaštiti radnih prava i stranim radnicima, nedostatku radne snage, statusu zaposlenja platformskih radnika te budućnosti tržišta rada i još brojnim temama.

Više o gig ekonomiji i prvoj hrvatskoj GIG konferenciji, pronađite na službenim web stranicama te na InstagramuFacebooku i LinkedInu.  

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...