Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od

Kako je bilo na najvećem festivalu koktela - Imperial Spirits Festival?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Uspješno je završen najveći festival koktela - Imperial Spirits Festival

Terasa u hotelu Kvarner u Opatiji

Na najljepšoj terasi na Jadranu, u hotelu Kvarner u Opatiji, 26. i 27. svibnja 2023. uspješno se održao prvi Imperial Spirits Festival, najveći festival koktela u Hrvatskoj. 

Ovaj festival na jednom mjestu okuplja najbolje koktel majstore iz regije i predstavlja najnovije trendove iz industrije nudeći jedinstveno barsko iskustvo uz vrhunski program i atmosferu. Prvo je izdanje okupilo više od 1500 posjetitelja.

Iz kompanije Liburnia Hotels & Villas, organizatori Imperial Spirits Festivala, poručili su:

“Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine"

Svoje koktele predstavilo je više od 20 poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. 

Za Imperial Spirits Festival, vrhunski riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela: 

“Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je bio predstaviti trendove, ali i zabaviti okupljene - u tome smo svakako uspjeli”.

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, više od 20 brendova vrhunskih pića, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

“U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Veliko hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine”

...rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a.

Tomi Blazhev

Na festivalu se održalo i ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre, koji je osvojio glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu

Na Imperial Spirits Festivalu posjetitelje je oduševio i after party u klubu Gervais na kojemu je nastupio jedan je od vodećih hrvatskih DJ-a s internacionalnom karijerom – Joe2Shinne.

Foto: Ivona Šuker / 404 agency

Slična pitanja

1 odgovor 374 👀
1 odgovor 348 👀
Ana Pilato 28.08.2021. pitanje u rubrici Zabava od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...