65 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Kako je bilo na najvećem festivalu koktela - Imperial Spirits Festival?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Uspješno je završen najveći festival koktela - Imperial Spirits Festival

Terasa u hotelu Kvarner u Opatiji

Na najljepšoj terasi na Jadranu, u hotelu Kvarner u Opatiji, 26. i 27. svibnja 2023. uspješno se održao prvi Imperial Spirits Festival, najveći festival koktela u Hrvatskoj. 

Ovaj festival na jednom mjestu okuplja najbolje koktel majstore iz regije i predstavlja najnovije trendove iz industrije nudeći jedinstveno barsko iskustvo uz vrhunski program i atmosferu. Prvo je izdanje okupilo više od 1500 posjetitelja.

Iz kompanije Liburnia Hotels & Villas, organizatori Imperial Spirits Festivala, poručili su:

“Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine"

Svoje koktele predstavilo je više od 20 poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. 

Za Imperial Spirits Festival, vrhunski riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela: 

“Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je bio predstaviti trendove, ali i zabaviti okupljene - u tome smo svakako uspjeli”.

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, više od 20 brendova vrhunskih pića, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

“U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Veliko hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine”

...rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a.

Tomi Blazhev

Na festivalu se održalo i ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre, koji je osvojio glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu

Na Imperial Spirits Festivalu posjetitelje je oduševio i after party u klubu Gervais na kojemu je nastupio jedan je od vodećih hrvatskih DJ-a s internacionalnom karijerom – Joe2Shinne.

Foto: Ivona Šuker / 404 agency

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...