171 pregleda
Ana Pilato u rubrici Umjetnost i kultura od Ana Pilato

Kako je bilo na prvom kazališnom festivalu GOOD FEST u Drnišu?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kada se održava GOODFEST festival u Drnišu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Vizija koju su proteklih mjeseci imale naša uspješna i proslavljena glumica Ecija Ojdanić i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša, Ivana Menđušić, sinoć je i službeno ostvarena. Kazališni festival GOOD FEST, koji je upravo na njihovu inicijativu pokrenut po prvi puta ove godine, s ciljem postizanja bolje vidljivosti Drniša na turističkoj karti Hrvatske, ucrtao je ovo mjesto kao novu destinaciju hrvatske kulturne scene.

Prvi GOOD FEST (Drniš) 2021

USPJEŠNO ZAVRŠENO PRVO IZDANJE GOOD FEST-A, KAZALIŠNOG FESTIVALA U DRNIŠU

U proteklih pet dana, odigrano je isto nekoliko kazališnih predstava – 'Majstori', 'Disco baba', 'Vla vla vlajland cabaret' u selu Kljaci (općina Ružić), 'Krtice' i  'Jel' tako, Zorane?', tijekom kojih su stanovnici Drniša i njihovi gosti mogli uživati u stvaralačkom radu naših velikih glumačkih imena. Na kraju događanja, Ivana Menđušić je ovako komentirala ovaj event:

''Prije svega, zahvaljujem se mojoj dragoj Eciji Ojdanić, bez koje ovaj festival ne bi ni mogao biti realiziran. Zahvaljujem se i njenim glumačkim kolegama - Petri Dugandžić, Jasni Palić Picukarić, Matiji Šakoranji, Siniši Ružiću, Ivanu Colariću, Arijani Čulini, Janu Kerekešu, Vedranu Mlikoti, Petri Svrtan, Ivi Kraljević i Pašku Vukasoviću… Njihove predstave ispunile su gradski trg Poljanu sve večeri, a reakcije gledatelja na sve predstave bile su izvrsne. Naravno, nije nedostajalo ni interesa za pršut, sir, kruh ispod peke, vino, koktele, pivo… Zahvaljujem se i Drnišanima, koji su shvaćali kako epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost, pozornost i oprez.

 

U organizaciju GOOD FEST-a, Ecija i ja smo krenule skromno, ali smo postigle izvrsne rezultate; cijeli projekt je izazvao brojne pohvale i pozitivne reakcije, a nama su srca ispunjena te nam sve skupa daje snagu i volju kako bismo zaista ovaj festival učinili tradicionalnim. Bio je ovo veliki događaj za Drniš, događaj koji je razveselio cijeli drniški kraj, a posebno nas organizatore, jer je uspio.

 

Hvala i Gradu Zagrebu, Gradu Drnišu, Županiji Šibensko kninskoj, Turističkoj zajednici Šibensko kninske županije, Pučkom otvorenom učilištu Drniš, Radiju Drniš, OTP banci, Općinama Unešić i Ružić, Aluflexpack-u, Vinoplodu Vinariji Šibenik, Kući sira i pršuta, Pivovari 022, našim ugostiteljima (Etnoland, Agroturizam Kristijan, Vizzulin, Etnoskelin) zbog kojih nismo ostali gladni, vinarima Ško vina i OPG Marko Duvančić, zbog kojih nismo ostali žedni te svima koji su omogućili da se ovaj projekt nastavi.'' 

Na to, Ecija Ojdanić je dodala:

''Cijeli drniški kraj oživio je nekom novom, posebnom energijom i svi jedva čekaju novo izdanje GOOD festa. Nadali smo se dobrome, ali dogodilo se jedno malo čudo, dobili smo puno, puno više. To je dokaz da, kada se s ljubavlju radi u kraju koji ima toliko potencijala i krasnih ljudi, sve je moguće. Sigurna sam da ćemo ubuduće samo rasti i truditi se biti što bolji, na čast ovom kraju iz kojeg smo potekli.''

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...