135 pregleda
Nino Marić u rubrici Umjetnost i kultura od Nino Marić (15.8k bodova)

Da li u kazališnoj predstavi 'POTONUĆE TITANIKA' glumi i ZORAN ŠPRAJC?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)
prikazano od Znatko

U KAZALIŠNOJ PREDSTAVI 'POTONUĆE TITANIKA' SVOJ OBOL O SVAKODNEVICI KOJA NAS OKRUŽUJE DAO I ZORAN ŠPRAJC

Glavne uloge u djelu nastalom po priči Johna Fiskea igraju Sven Šestak i Janko Rakoš

Jedan od najboljih filmova svih vremena u kojem se isprepleće po mnogima najljepša, ali i najtužnija ljubavna priča je 'Titanic'. Film je dobitnik 11 prestižnih nagrada Oscar, stekao je kultni status, a zbog tragičnog kraja glavnih likova Rose i Jakea i dan danas, 25 godina nakon izlaska filma, gledateljima zasuze oči. Upravo je potonuće tog broda, do te 1912. godine, najsigurnijeg ikad napravljenog broda, glavna tema predstave 'Potonuće Titanika' koprivničkog Ludens Teatra. No za razliku od filma, predstava ne prati nikakvu romantičnu priču, nego dvojicu glumaca koji žele napraviti predstavu o Titaniku, što je potpuno nemoguće napraviti u kazalištu, pogotovo kad dođu do ideje koristiti neuobičajena kazališna sredstva. Nemaju ni scenografiju ni logičan smjer raspisa predstave pa je publici, ali ne i glavnim junacima predstave, jasno da će cijela priča završiti promašajem.

U predstavi 'Potonuće Titanika' likove Svena i Janka igraju poznati kazališni glumci Sven Šestak i Janko Rakoš, a glas u predstavi posuđuje proslavljeni i nagrađivani televizijski voditelj i urednik Zoran Šprajc koji igra – Zorana.

Koliko god se na prvi dojam čini da predstava trivijalno predstavlja svima dobro poznatu priču, zapravo se kroz predstavu uz neobavezan ton dvojice kazališnih laika preispituje ono čime smo svakodnevno okruženi – od stava o smrti do nepromišljenih djela koji dovode do katastrofalnih posljedica. Priča o Titaniku uzeta je samo kao okosnica radnje kroz koju se prikazuje priroda ljudskih odnosa i gledateljima pričaju nepoznate stvari o poznatim događajima, uzimajući u obzir stanje u kojem se nalazi cijeli svijet, ali i kazališna umjetnost sama za sebe.

Predstava 'Potonuće Titanika' djelo je pisca Johna Fiskea, dok režiju predstave potpisuje Ivan Penović, a garanciju za odlične kazališne minute daje sjajni glumački dvojac koji maestralno iznosi glavne poruke predstave publici.

Predstavu 'Potonuće Titanika' gledatelji mogu pogledati u kazalištu Ludens Teatar u Koprivnici kao i u sklopu gostujućih predstava u gradovima po Hrvatskoj.

Nino Marić 27.08.2022. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Nino Marić (15.8k bodova) Od čega je Zoran Šprajc bolestan (08/2022)?

Slična pitanja

1 odgovor
5 odgovora
Christina Khouri 29.11.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Christina Khouri (292 bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Ana Pilato 06.07.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Ana Pilato (7.9k bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...