189 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Umjetnost i kultura od Mia Jelinčić
uređen od Mia Jelinčić

Kada se održava Festival umjetnosti i tolerancije "Labina" 2022.? Što se nalazi u programu festivala? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Festival umjetnosti i tolerancije "Labina"

Predstavljen je vrhunski program jedinstvenog svjetskog Festivala umjetnosti i tolerancije koji će se održati u starogradskoj jezgri Grada Labina od 18. do 21. svibnja 2022. U bogatom programu gostuju Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu "6 milimetara" i Mia Begović s predstavom “Sve što sam prešutjela”. Festival ima i humanitarnu notu: nabava mamografa za cijelu Labinštinu.

Na osunčanoj labinskoj kuli Torjonu, održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Valter Glavičić, gradonačelnik grada Labina, Sonja Damjanović, izbornica i umjetnička direktorica Festivala, prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta, Vesna Pantić, urednica časopisa „Maštalica“ te Rajko Grlić, hrvatski filmski redatelj, scenarist i producent te su najavili vrhunski program Festivala umjetnosti i tolerancije "Labina" koji će se održati od 18. do 21. svibnja.

Riječ je o jedinstvenom svjetskom festivalu koji će se održati u starogradskoj jezgri Labina i  na kojem će nastupiti priznati i nagrađivani umjetnici, a za vrijeme festivala održat će se i okrugli stol „Art is The Power of Tolerance“ s eminentnim sudionicima iz više zemalja.

Sonja Damjanović, direktorica Festivala detaljno je predstavila cijeli program u sklopu kojeg će nastupiti imena poznata i izvan granica Lijepe naše, a neka od njih izdvajamo u nastavku.

Program počinje u srijedu 18.5.2022. svečanim otvorenjem Teatrina / Malog kazališta predstavom Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci "Bonsai ima kratke grančice“ i večernjim koncertom Elis Lovrić. U četvrtak (19.05.2022.) će nastupiti Ansambl udaraljki Bum Bam, a Doris Karamatić, zagrebačka harfistica će otvoriti Festival programom „Me, Myself & Harp“. Večer je rezervirana za predstavu „Demokracija“ u kojoj igraju Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak, nakon čega slijedi zabava uz koncert Koktel benda. U petak (20.05.2022.) u 17 sati u Gradskoj galeriji Labin gostuje Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu "6 milimetara" u kojoj iskreno progovara o saznanju da ima karcinom dojke. Isti dan nastupit će i Mia Begović s beskrajnom duhovitom monodramom „Sve što sam prešutjela“. Program se nastavlja u subotu ujutro (21.05.2022.) okruglim stolom „Art is the Power of Tolerance“, a Rajko Grlić istaknuo je kako je upravo to ono što ovaj festival dodatno ističe.

„Labin je mjesto gdje sam bio mnogo puta, koje je jedno od najljepše očuvanih mjesta u Istri i zato zaslužuje, bez obzira na sve ovo što već „živi“ ovdje, par dana ovakvog vrhunskog programa i veselja. Tih par dana umjetnosti je vrijeme kada je sve moguće, kada su ljudi dobri jedni prema drugom i koje će sigurno značajno pomoći realizaciji ovog humanog čina.“ izjavio  je Rajko Grlić.

Subota navečer (21.05.2022.) rezervirana je za predstavu „Lijevo desno glumac“ Zijaha A. Sokolovića i hit predstavu „Shakespeare na Exit“. Festival će zatvoriti Glazbeni session Aleksandra Bahuna i ostalih glazbenika.

Vesna Pantić govorila je o umjetničkoj radionici za djecu koja će kao i cjelokupan festival imati svoju humanitarnu notu. Ulaz na sve programe je besplatan, no pozivaju se posjetitelji da putem donatorskih kutija, koje će biti postavljene na svakoj lokaciji izvedbe, financijski sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji.

Gradonačelnik Glavičić osvrnuo se upravo na taj humani čin i pozvao sve građane, tvrtke i ljude dobre volje da uplate dobrovoljne donacije na otvoreni žiro račun za nabavu mamografa za cijelu Labinštinu (IBAN: HR06 23400091511186983, SWIFT CODE: PBZGHR2X (za prekogranične uplate), Banka: PBZ - Privredna banka Zagreb, Model: HR00, Poziv na broj: OIB uplatitelja, Svrha: uplata za nabavu mamografa).

Svjesni smo kako je milijun kuna veliki novac, ali uz Grad i sve Općine Labinštine koje će sudjelovati u nabavci kroz svoje proračune, pozivamo i sve tvrtke i one koji mogu da se uključe u ovu akciju. Došao je i taj dan, krenimo zajedno za boljitak svih naših sugrađanki i zaista ne sumnjam u konačni rezultat“, izjavio je gradonačelnik Labina, Valter Glavičić.

Labin od 18.- 21. svibnja 2022. postaje mjesto kulture, humanosti i tolerancije.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...