138 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Umjetnost i kultura od Mia Jelinčić (2.8k bodova)
uređen od Mia Jelinčić

Kada se održava Festival umjetnosti i tolerancije "Labina" 2022.? Što se nalazi u programu festivala? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (114k bodova)
prikazano od Redakcija

Festival umjetnosti i tolerancije "Labina"

Predstavljen je vrhunski program jedinstvenog svjetskog Festivala umjetnosti i tolerancije koji će se održati u starogradskoj jezgri Grada Labina od 18. do 21. svibnja 2022. U bogatom programu gostuju Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu "6 milimetara" i Mia Begović s predstavom “Sve što sam prešutjela”. Festival ima i humanitarnu notu: nabava mamografa za cijelu Labinštinu.

Na osunčanoj labinskoj kuli Torjonu, održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Valter Glavičić, gradonačelnik grada Labina, Sonja Damjanović, izbornica i umjetnička direktorica Festivala, prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta, Vesna Pantić, urednica časopisa „Maštalica“ te Rajko Grlić, hrvatski filmski redatelj, scenarist i producent te su najavili vrhunski program Festivala umjetnosti i tolerancije "Labina" koji će se održati od 18. do 21. svibnja.

Riječ je o jedinstvenom svjetskom festivalu koji će se održati u starogradskoj jezgri Labina i  na kojem će nastupiti priznati i nagrađivani umjetnici, a za vrijeme festivala održat će se i okrugli stol „Art is The Power of Tolerance“ s eminentnim sudionicima iz više zemalja.

Sonja Damjanović, direktorica Festivala detaljno je predstavila cijeli program u sklopu kojeg će nastupiti imena poznata i izvan granica Lijepe naše, a neka od njih izdvajamo u nastavku.

Program počinje u srijedu 18.5.2022. svečanim otvorenjem Teatrina / Malog kazališta predstavom Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci "Bonsai ima kratke grančice“ i večernjim koncertom Elis Lovrić. U četvrtak (19.05.2022.) će nastupiti Ansambl udaraljki Bum Bam, a Doris Karamatić, zagrebačka harfistica će otvoriti Festival programom „Me, Myself & Harp“. Večer je rezervirana za predstavu „Demokracija“ u kojoj igraju Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak, nakon čega slijedi zabava uz koncert Koktel benda. U petak (20.05.2022.) u 17 sati u Gradskoj galeriji Labin gostuje Josipa Pavičić koja će promovirati knjigu "6 milimetara" u kojoj iskreno progovara o saznanju da ima karcinom dojke. Isti dan nastupit će i Mia Begović s beskrajnom duhovitom monodramom „Sve što sam prešutjela“. Program se nastavlja u subotu ujutro (21.05.2022.) okruglim stolom „Art is the Power of Tolerance“, a Rajko Grlić istaknuo je kako je upravo to ono što ovaj festival dodatno ističe.

„Labin je mjesto gdje sam bio mnogo puta, koje je jedno od najljepše očuvanih mjesta u Istri i zato zaslužuje, bez obzira na sve ovo što već „živi“ ovdje, par dana ovakvog vrhunskog programa i veselja. Tih par dana umjetnosti je vrijeme kada je sve moguće, kada su ljudi dobri jedni prema drugom i koje će sigurno značajno pomoći realizaciji ovog humanog čina.“ izjavio  je Rajko Grlić.

Subota navečer (21.05.2022.) rezervirana je za predstavu „Lijevo desno glumac“ Zijaha A. Sokolovića i hit predstavu „Shakespeare na Exit“. Festival će zatvoriti Glazbeni session Aleksandra Bahuna i ostalih glazbenika.

Vesna Pantić govorila je o umjetničkoj radionici za djecu koja će kao i cjelokupan festival imati svoju humanitarnu notu. Ulaz na sve programe je besplatan, no pozivaju se posjetitelji da putem donatorskih kutija, koje će biti postavljene na svakoj lokaciji izvedbe, financijski sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji.

Gradonačelnik Glavičić osvrnuo se upravo na taj humani čin i pozvao sve građane, tvrtke i ljude dobre volje da uplate dobrovoljne donacije na otvoreni žiro račun za nabavu mamografa za cijelu Labinštinu (IBAN: HR06 23400091511186983, SWIFT CODE: PBZGHR2X (za prekogranične uplate), Banka: PBZ - Privredna banka Zagreb, Model: HR00, Poziv na broj: OIB uplatitelja, Svrha: uplata za nabavu mamografa).

Svjesni smo kako je milijun kuna veliki novac, ali uz Grad i sve Općine Labinštine koje će sudjelovati u nabavci kroz svoje proračune, pozivamo i sve tvrtke i one koji mogu da se uključe u ovu akciju. Došao je i taj dan, krenimo zajedno za boljitak svih naših sugrađanki i zaista ne sumnjam u konačni rezultat“, izjavio je gradonačelnik Labina, Valter Glavičić.

Labin od 18.- 21. svibnja 2022. postaje mjesto kulture, humanosti i tolerancije.

Slična pitanja

1 odgovor
Ana Pilato 06.07.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Ana Pilato (7.8k bodova)
1 odgovor
5 odgovora
Christina Khouri 29.11.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Christina Khouri (286 bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...