51 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Internet od Dina Kljajić
Odumire li virtualni svijet realnosti, koji je još do početka 2023. bio (ponovno) totalni hit, ili još postoji budućnost istog?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Činjenica je da se uzbuđenje oko virtualnog svijeta s vremenom smirilo, ali to ne znači kako su mu odbrojani dani. Naprotiv, postoji mnogo toga nagovještava da će njegovo vrijeme tek doći.

Određeni smatraju kako je već došlo do stadija stagnacije razvoja virtualne okoline, ali nekolicina je uvjerena da se još ne treba suditi jer je u ranoj fazi razvoja.

Protivnici metaverzuma sumnjaju u uspjeh zbog prezasićenosti tržišta, dok su zagovornici moderne tehnologije uvjereni kako je metaverzum budućnost. Naravno, svima je jasno da pothvat ovih razmjera zahtijeva dosta vremena jer uključuje velik broj elemenata koji trebaju raditi kao jedno

Dakako, potrebno je sagledati obje perspektive kako bi se bolje shvatilo što je i što donosi metaverzum.

Prvotno, metaverzum svakodnevno raste te može očekivati puno više korisnika ovisno o tome kako će se tehnologija mijenjati te koliko će biti dostupna.

Lako je za zaključiti da će određene industrije profitirati od implementacije, ponajviše školstvo, zdravstvoindustrija videoigara.

Naravno, metaverzum još uvijek nije doveden do savršenstva i naziru se određeni problemi koji bi mogli kočiti razvoj

Ljudi postaju svjesniji prijetnji koje dolaze iz virtualnog života te neće koristiti blagodati simulacije, ako im se ne garantira sigurnost i privatnost. 

Prikupljanje podataka zato mora biti transparentno, ali i zaštićeno kako ne bi došlo do hakiranja ilicurenja”. 

Ovisnost je također nešto o čemu se nedovoljno priča, ali postoje mnogi načini borbe s rastućom problematikom među mladima. 

Ako se ovi problemi mogu prevladati, metaverzum bi mogao rasti u nadolazećim godinama i revolucionizirati način na koji učimo, radimo i igramo se. Međutim, prerano je reći što budućnost nosi.

Tekst: Maxim Manturov, Head of Investment Research at Freedom Finance Europe

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...