92 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Razno od Frenki (Ilija) Atajić
promjena rubrike od Znatko
A - osobnom odlukom postavitelja pitanja.?
B.- odgovor koji je dobio naj više bodova ?
C - kad na isto bude odgovoreno x put.?
D - kad prođe određeno vrijeme + jedno od gore navedenih.?
(vi, koji ste ovdje duže, to znate-da sad ne kopam,po pravilima,
a opet,mogu pogriješiti.)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Znatko od Znatko

Ilija, kada ste se registrirali prvi puta na Znatku, na vrhu svake web stranice je u narančastom (crvenom?) okviru između ostalog pisalo:

Najbolji odgovor po odluci postavljača pitanja je uokviren u zelenu boju.

No, da objasnimo dodatno kako se koristi odabir najboljeg pitanja...

Znatkov certifikat ;)

Korisničkim anonimnim glasovanjem na odgovore svaki postavljač pitanja, kao i svi čitatelji tog pitanja, mogu vidjeti koji odgovor je zajednica odlučila odabrati kao vjerodostojan, zanimljiv, najvjerojatnije točan ili koristan. To je odluka mase - demokratska metoda glasovanja. Svi odgovori ispod pitanja mijenjaju svoj poredak dinamično u vremenu ovisno o tome koliko koji ima glasova. Oni s najviše su na vrhu liste. Odgovor s najviše glasova je prvi ispod pitanja. Najlošiji odgovori su na dnu liste ispod pitanja. Odgovor s negativnim odgovorom se može smatrati "smećem" od odgovora.

Suprotno demokratsom mijenju odabira prvog odgovora na listi ispod pitanja, odabir najboljeg odgovora nekog pitanja je dodatna mogućnost isključivo postavljača pitanja (ali i moderatora i nas administratora iako to rijetko koristimo). ODabir najboljeg odogovora je kao neka vrsta "veta" postavljača pitanja na najbolji odgovor. Postavljač pitanja sam odlučuje kada i koji odgovor želi odabrati kao najbolji. U potpunosti je odluka na postavljaču. I ne mora biti isti onaj odgovor kojeg odabere većina korisnika pozitivnim glasovima. Možda postavljač pitanja ne može utjecati da neki odgovor mase odaberi kao najbolji brojem pozitivnih glasova ("lajkova"), ali može odabrati svoj osobni najbolji odgovor.

Jasno je - najbolji odgovor (postavljača pitanja) i onaj odgovor koji je prvi izlistan ispod pitanja nisu nužno isti. A opet - mogu biti!

Frenki (Ilija) Atajić od Frenki (Ilija) Atajić
Hvala na Odgovoru - prilikom registracije - samo sam pročita - Pravila - ostalo me u tom trenutku nije zanimalo.
Naravno, da bi tebao odgovor sa naj više bodova - biti i - konačni, bez obzira, dali se to Meni, kao postavljaču sviđalo ili ne - jer, na kraju- nije bitno Moje osobno mišljenje, več mišljenje večine - kome to ne odgovara.ok.
Sve 5+
+3 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

Najbolji odgovor se zaključuje po meni upravo kako ste napisali prvu ponuđenu opciju:

  • A - osobnom odlukom postavitelja pitanja

Kada postavim pitanje, ako mogu označiti najbolji to znači da je na meni i mom rasuđivanju da olučim koji ću ja smatrati odgovor najbolji. To mi je jasno da se ostali ne moraju složiti, ali ako sam ja postavila onda valjda imam pravo i birati koji je meni najbolji odgovor.

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...