Borna Matić u rubrici Financije od

Kako će Francuzi obvezati MORH da osigura dovoljno financijskih sredstava za održavanje eskadrile Rafale-a u operativnom stanju?

Frenki (Ilija) Atajić od
Borna Matić - ovo je moj komentar iz 2019.g. kad je propao pokušj kupnje F- 16 od Izraela(možda je malo zastario - ali, su parametri vjerodostojni :
Kad su Ameri,, Izraelu Donirali Avione F-16. njihova Knjigovodstvena
Vrijednost je bila - 132. Mil. Dolara..ili 13. 200.Dolara po komadu.
Nakon 16 - Godina,,Ratnog služenja u Izraelu,,Ministar Obrane Republike Hrvatske,,je ,sa svojim Partnerima pokušao >Uvaliti<Hrvatima
za 500.000.000-Dolara,.+ Naoružanje + Obuka Pilota +Održavanje, 12 .F-16 - Što bi Hrvate koštalo,, 800.000.000. Dolara..Avione,, Stare - 30.g
koliko su Stari i Migovi 21 Koje sad imamo,, mjenjamo,,MIG-ove . stare  
30.Godina,, za F-16. Stare - 30. Godina.Samo, što je kod MIG-ova prednost, jer se mogu Reparirati, i 5 - 6 , puta. uz to ,što je mig,puno izdržljiviji Avion,, a Dijelovi su mu, skoro,pa đabe. Za, usporedbu,, MIG -21 - Jednosjed,, Remontiran, danas možete kupiti za 3 -4 Mil.Dolara.
Novi MIG - 29.BIS - Sa, najlonima na sjedalima, košta,, oko - 25. mil .Dolara,, + Oprema..sa opremom,, bi bio oko 40.Mil. Dolara,., ali uz njega idu i 2 Nova Motora, Evo, vam, sad matematika, pa računaj te.
Ali,, zašto - F-16..od Izraela....zato, jer je to jedina zemlja,, koja če vam,,
od -500. mil, dolara,,na Ruke vratiti- 200.Miliona..!! Nije Damir,,danas
>puko<..bez razloga..!
Sve navedeno - Potpisujem i Danas, nakon 4.g. - a. povod je bio ,,nastup,, u Saboru Ministra Obrane Damira Krstičevića‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Marin Duganđija od
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Bez brige za to. Barem na ova tri načina:

  • Ugovorom o nabavi aviona Rafale, koji je potpisan u svibnju 2021. godine, predviđeno je da će Hrvatska Vlada osigurati financijska sredstva za održavanje aviona u operativnom stanju tijekom 10 godina.
  • Francuska će jamčiti pružanje Hrvatskoj tehničku podršku za održavanje aviona Rafale.
  • Hrvatska Vlada će dodatno sklopiti ugovor s francuskom tvrtkom Dassault Aviation o pružanju usluga održavanja i remonta aviona Rafale.

Rafale avion

Ukupna vrijednost ugovora o održavanju aviona Rafale procjenjuje se na 1,2 milijarde eura, a sam ugovor će tek biti potpisan u roku od 12 mjeseci nakon isporuke prvih aviona Rafale Hrvatskoj. Dakle, ne odmah. Uz poček!

PA znaš i sam da je održavanje vojnih aviona kompleksan i skup proces. To uključuje redovito održavanje, pa remont, pa nadogradnju aviona... Pa tako se i održavaju Rafale avioni. Kao što je bilo i kod Migova koje sad imamo, ovo održavanje će biti ključno za osiguranje njih za sve operativne sposobnosti i spremnosti za vojno djelovanje u obrani Hrvatske, ali i NATO teritorija. Kombinirano!

Dina Kljajić od
A otkud ti to znaš ako su to vojne tajne???‌
+3 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
Redovni servisi i redovno održavanje - po standardima proizvođaća - je uglavljeno u cijenu i obuka.,pilota i mehanićara.

Vanredni kvarovi, nisu.

Slična pitanja

4 odgovora 187 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...